Kosárlabda

3 órája

Jó erőfelmérő lesz az Olajbányásznak az Alba elleni meccs

A szerdai PAOK elleni idegenbeli FIBA Európa-kupa-mérkőzés után szombaton az NB I.-ben az Alba Fehérvárt látja vendégül a Szolnoki Olajbányász 18 órakor.

Kovács Levente

A Szolnoki Olajbányász öt forduló után még veretlen az NB I.-ben, azonban az eddig legnehezebb feladat még csak most következik, Oliver Vidin edző együttese ugyanis az Alba Fehérvár csapatát fogadja a Tiszaligetben.

Peringer Balázs, Szolnoki Olajbányász, kosárlabda
Peringer Balázs (labdával) bízik benne, hogy minél több szurkoló előtt tudják kiharcolni a Szolnoki Olajbányász hatodik bajnoki győzelmét
Fotó: Kiss János/ MW-archív

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Alba Fehérvár

Szombat, 18.00

Az NB I. hatodik fordulója előtt a piros-feketék centerével, Peringer Balázzsal beszélgettünk, aki nyáron nyolc év után tért vissza a Tisza partjára.

– Nagyon jó érzés volt visszatérni Szolnokra, vágytam is rá, a társak is jól fogadtak, sikerült hamar beilleszkednem – nyilatkozta visszatéréséről a center. –  Kemény felkészülésünk volt, sok edzőmeccsel külföldön és itthon is, ami segített felkészülni a sorozatos meccsterhelésre.

Az NB I.-ben jól kezdett az Olajbányász, hiszen mind az öt mérkőzését megnyerte. Igaz, a sorsolás is Oliver Vidinéknek kedvezett, hiszen a Sopron volt az egyedüli olyan ellenfél eddig, amely az előző idényben a felsőházban végzett. Mégis a piros-feketék a vártnál szorosabb mérkőzéseket játszottak, ám a 28 éves játékos szerint egyre jobb teljesítményt nyújt az együttes.

– Nem bízzuk el magunkat amiatt, mert öt–nullával kezdtük a szezont, játékban vannak hibáink, amiket igyekszünk kijavítani, de úgy látom, hogy javuló tendenciát mutatunk – beszélt az eddigi bajnoki teljesítményről Peringer. – A kizárásokban és a lepattanózáson is javítanunk kell és nem szabad könnyű kosarakat engednünk,  védekezésben negyven percen keresztül koncentrálnunk kell.

Szerdán még Szalonikiben lépett pályára az Olajbányász az Európa-kupában, ahol 82–66-ra kikaptak a piros-feketék a PAOK-tól, akik ráadásul Marcus Lewist is elveszítették, miután az amerikai légiós kapott egy ütést a meccsen, ennek következtében pedig a hírek szerint beszakadt az izma a hasánál, így egy ideig nem lehet rá számítani.

– A PAOK ellen úgy gondolom, hogy nem játszottunk rosszul. – emlékezett vissza a center. – A külső dobásaink nem voltak sikeresek, emiatt kevesebbet is próbálkoztunk, a görögök viszont minden egyes hibánkat megbüntették, emiatt lett tizenhatpontos különbség.

A hatodik fordulóban az Alba Fehérvár lesz az Olaj ellenfele, amely a vártnál gyengébben, két sikerrel és két vereséggel kezdte a szezont. Ettől függetlenül viszont nem lehet könnyű meccsre számítani, hiszen Vojvoda Dávidék szeretnének javítani jelenlegi helyzetükön.

– A Fehérvár egy jól támadó együttes, de a csapatjáték nem feltétlen az erőssége – vélekedett az ellenfélről Peringer Balázs. – Jó erőfelmérő lesz a szombati meccs, hiszen papíron az eddigi legnehezebb ellenfél következik, így remélem, hogy minél többen kijönnek szurkolni és közösen meg tudjuk nyerni a találkozót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában