Bejelentés

2 órája

Szolnok fejlesztéséről beszélt Lázár János, rendkívüli szerepet szánnak a városnak

Alföldi városokat keres partneréül a kormány. Szolnok fejlesztése napirenden van, fontos szerepet szánnak a vármegyeszékhelynek.

Rózsa Róbert

Szolnok fejlesztése is szóba került pénteken, a Lázár János építési és közlekedési miniszter által Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón. A miniszter arról beszélt, megkezdődik az alföldi városok fejlesztése, amelyben a jászkunsági vármegyeszékhelynek is fontos szerep jut.

Szolnok fejlesztése, Lázár János, Alföld, Szolnok, M44
Szolnok fejlesztése is szóba került Lázár János építési és közlekedési miniszter pénteki, békéscsabai sajtótájékoztatóján
Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap / Forrás: MW Archívum

Mint a Beol.hu beszámolt, a tárcavezető Békéscsaba gazdasági és közlekedési csomóponttá fejlesztéséről beszélt a békési településen, emellett tért ki arra: a kormány az alföldi városok fejlesztését tűzte ki céljául.

Szolnok fejlesztése is napirenden van

Lázár János tájékoztatása szerint új programba kezdett az Építési és Közlekedési Minisztérium. Ennek során felkeresik azokat a településeket, amelyek a kormány kiemelt partnerei lesznek a következő években, amelyek rendkívüli helyzetben vannak és rendkívüli szerepre számíthatnak.

Emlékeztetett, a kormány 2010 óta törekszik az Alföld fejlesztésére, komoly erőfeszítéseket tettek ennek érdekében.

Megerősítették Kecskemétet, zajlik Debrecen fejlesztése, kezdődik Szegedé, napirenden van Szolnok és Békéscsaba erősítése is. Olyan fejlődési lehetőséget kapnak ezek a városok, ami gazdasági növekedést jelent, valamint hozzájárul az általános társadalmi jólét emeléséhez is – emelte ki a miniszter.

Lázár János beszélt a Jászkunságot szintén érintő M44-es út fejlesztéséről is. Azt mondta, az utat megépítik a magyar-román határig. A hátralévő 43 kilométernyi út megépítése nagyjából 300 milliárd forintba kerül. A szerződést már aláírta, 6,5 milliárd forintból készülnek a fejlesztés tervei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában