Fejlesztés

2 órája

Új játszótér épül Abonyban

A helyi képviselő-testület rendkívüli ülésén tárgyalt egy fontos napirendi pontot a napokban. A döntés értelmében a Radák úton új játszótér épül Abonyban.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A jelenlévő képviselők egyöntetűen megszavazták, hogy az új játszótér a Radák úti iskola elkerített kertrészében épüljön – tájékoztatott Pető Zsolt polgármester. A jelenleg is működők mellett örömteli, hogy ismét új játszótér épül Abonyban.

új játszótér épül
Örömteli hír, hogy ismét új játszótér épül Abonyban, a Radák úton, a tervezett elrendezését is megmutatták
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

Új játszótér épül ott, ahol leginkább szükség van rá

A város vezetője elárulta, még márciusban tartották a Polgármesteri Estélyt, amelyen köszönetet mondott a város támogatóinak. Az est egyik része a jótékonyságról szólt, a jelenlévők felajánlásából több, mint két és fél millió forint gyűlt össze.

– Ezt egy közel bruttó hárommillió forintos önkormányzati forrással javasoltam kiegészíteni, a játszótérfejlesztés érdekében – mondta Pető Zsolt.

Hozzátette, a jelenleg használatban lévő játszóterek műszaki állapotukat tekintve kielégítőek, ezért a több mint ötmillió forintos forrást egy teljesen új tér kialakítására fordítják.

– Egy olyan városrészt választottunk, amelyben a gyerekek számára jelenleg nincs szabadidős közterület. A fejlesztés megkezdődött, a kivitelező az ABOKOM Nonprofit Kft – fogalmazott a város vezetője.

Egyéb forrásból új játékokat is vennének

A városvezetője elárulta, a Pecsenye Parádé jótékonysági főzőversenyen résztvevő csapatok is adakoztak, méghozzá játszótéri elemek beszerzésére.

– A több mint háromszázötvenezer forintnyi összegből a meglévő játszóterek eszközparkját szeretnénk majd bővíteni – mondta Pető Zsolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában