Labdarúgás

2 órája

Bravúrral búcsúzott a magyar U21-es válogatott az Eb-selejtezőtől

Egy góllal legyőzte Belgiumot Szélesi Zoltán együttese az Európa-bajnoki selejtező tizedik fordulójában. A magyar U21-es válogatott számára már tét nélküli volt az utolsó mérkőzés, hiszen már korábban kiderült, hogy csoportja negyedik helyén végez az együttes.

Kovács Levente

A magyar U21-es válogatott számára már nem volt tétje az Európa-bajnoki selejtező utolsó fordulójának Belgium ellen idegenben, hiszen már korábban eldőlt, hogy a mieink a csoport negyedik helyén végeznek.

magyar U21-es válogatott, Eb-selejtező, Komáromi György
Komáromi György (labdával) 66 percet játszott a magyar U21-es válogatott Belgium elleni találkozóján az Eb-selejtezőben
Fotó: mlsz.hu


Belgium–Magyarország 0–1 (0–1)

Magyarország: Hegyi – Baráth, Yaakobishvili A., Szabó A. – Vas G., Kosznovszky, Okeke (Szűcs T., 77.), Benczenleitner – Komáromi (Vitális, 66.), Németh A. (Klausz, 90+4.), Gruber (Kocsis D., 66.)

Gólszerző: Németh A. (8. – tizenegyesből).

Már a nyolcadik percben megszerezte Szélesi Zoltán együttese a vezetést, miután Gruber Zsombort buktatták a tizenhatoson belül, Németh András pedig értékesítette a tizenegyest. Ezt követően a belgák támadtak főleg a meccsen, hiszen számukra a pótselejtező nélküli Eb-kvalfikációhoz nyerniük kellett, de állták a sarat a mieink végig és megtartották egygólos előnyüket a lefújásig, 0–1.

A találkozón a jászárokszállási Szabó Alex végigjátszotta a mérkőzést és a védelmünk egyik oszlopa volt, a rákóczifalvai Komáromi György pedig 66 percet kapott Szélesi Zoltántól, a jászboldogházi Csinger Márk pedig eltiltás miatt nem szerepelt a keretben.

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 28 pont, 2. Belgium 19, 3. Skócia 16, 4. Magyarország 16, 5. Kazahsztán 9, 6. Málta 0 pont.

Dicséret illeti a magyar U21-es válogatottat a teljesítményéért

– Minden elismerésem a csapaté, mert mindenki óriási szívvel, akarattal futballozott, hatalmasat harcoltak a pályán a játékosok. Példaértékű volt, ahogyan küzdöttek egymásért a futballistáim a pályán, mindig volt, aki kisegítette a másikat, igazi csapatként harcoltunk a célunk eléréséért. A mérkőzés méltó lezárása volt a sorozatnak, külön örülök annak, hogy a korosztályból kiöregedő futballisták ilyen szépen búcsúztak el a válogatottól – mondta Szélesi Zoltán a lefújás után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában