Jubileum

2 órája

Idén Karcagon gyűltek össze az egykori tiszaföldvári diákok

Negyvenöt éve harminckilenc leány szerzett óvónői végzettséget a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában. Eddig ötévente ott találkoztak, ám idén Karcagon gyűltek össze, mert osztálytársuktól annyi szépet hallottak a városról.

Daróczi Erzsébet

Miután megnézték a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központot, a Karcagi Kunlovarda lovaskocsikázásra vitte a résztvevőket, majd szálláshelyükön, az Akácliget Gyógyfürdőben a gyógyvízben is megmártóztak, hiszen kétnapos volt a találkozó. Sajnos hatan már nem lehettek itt, róluk is megemlékeztek az osztálytársak, akiknek legtöbbje vármegyénkben él, de Békés, Pest vármegyéből és Londonból is érkeztek Karcagra. 

A lelkes óvónői csapat Karcagon találkozott
Fotó: Daróczi Erzsébet

Legtöbben többdiplomás pedagógusként mentek nyugdíjba, s van, aki még aktívan dolgozik. 

A vacsora természetesen karcagi birkapörkölt volt, amit sokan először kóstoltak éppúgy, mint a jellegzetes helyi süteményt, a Ferdinándot. Az óvónők köszönetet mondtak egykori tanáraiknak, akik felkészítették őket a pályára és a nagybetűs életre. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában