Labdarúgás

2024.10.11. 11:33

Komáromi György és Csinger Márk is szerepet kapott az U21-es csapat győzelmében

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 2–1-es győzelmet aratott Málta ellen az Európa-bajnoki-selejtező utolsó előtti mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A találkozón két Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei kötődésű játékos is szerepet kapott.

Kiss Ádám

A B csoport negyedik helyéről várta a magyar U21-es válogatott a Málta elleni mérkőzést az Európa-bajnoki-selejtező kilencedik fordulójában. Mivel az már korábban eldőlt, hogy a csapat ezúttal sem harcolta ki saját jogon a részvételt a kontinenstornán, Szélesi Zoltán szövetségi edző – aki ezúttal is számított Csinger Márk és Komáromi György játékra – csapatának a célja az, hogy a csoport harmadik helyéért vívott küzdelemben megelőzze Belgiumot. Ehhez egy lépéssel közelebb került a csütörtök esti sikerével.

 Komáromi György
Komáromi György (meggypirosban) ezúttal is hasznos tagja volt az U21-es válogatottnak
Fotó: Barbara Gabriella / Forrás: mlsz.hu

Magyarország–Málta 2–1 (2–0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 973 néző. Vezette: Bejtullahu (koszovói)

Magyarország: Pécsi – Baráth P., Yaakobishvili A., Csinger – Komáromi (Vajda B., 89.), Okeke (Szűcs T., 63.), Kosznovszky, Vitális (Dénes Cs., 63.), Benczenleitner – Németh A. (Klausz, 90+3.), Gruber (Kocsis D., 63.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán

Gólszerzők: Németh A. (13.), Gruber (25.), ill. Zammit (48. – tizenegyesből)

A mérkőzés első nagy helyzete a mieink előtt adódott, Németh András fejelt a kapu mellé Benczenleitner Barna beadásából. A 12. percben egy máltai támadó lépett ki, a jászboldogházi Csinger Márk pedig csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért csak sárga lapot kapott. Veszélyes volt a magyar kapura a megítélt szabadrúgás is, azonban kimaradt a lehetőség, egy perccel később viszont Németh kapáslövése utat talált a máltai kapuba, 1–0. A félidő derekán pedig Gruber Zsombor duplázta meg az előnyt, szépen lőtt a hosszú kapufa mellé, 2–0. Önbizalommal telve játszott a magyar csapat, azonban nem tudott tovább gólkülönbséget javítani.

A fordulás után egy védelmi bizonytalanság miatt tizenegyest harcolt ki Málta, a büntetőt pedig Andrea Zammit értékesítette, 2–1. Jelentős visszaesett a mérkőzés színvonala a második játékrészben, ez részben betudható a szüneten eleredt esőnek is. A nyolcvanadik percben egy szép támadásból majdnem megszületett az egyenlítő gól is, Benczenleitner Barna blokkja mentette meg a magyar csapatot a kudarctól.

Csinger végig játszotta a mérkőzést, Komáromi György pedig nyolcvankilenc percnyi lehetősége kapott.

A magyar U21-es válogatott kedden 18 órakor Belgium ellen zárja a Eb-selejtezősorozatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában