Tragédia

2 órája

„Esélyük sem volt” – ez vezethetett a holtan talált tiszaderzsi házaspár halálához – videóval

Sejtik a helyiek, mi vezethetett a holtan talált tiszaderzsi házaspár halálához.

Rózsa Róbert

Rejtélyes eset rázta meg a napokban Tiszaderzset. Biztosat egyelőre nem tudni az idős, holtan talált tiszaderzsi házaspár halálának pontos okáról, de a helyiek tudni vélik, mi vezethetett a tragédiához.

holtan talált tiszaderzsi házaspár, Tiszaderzs, tűz, dohányzás, katasztrófavédelem
Tűz pusztított a holtan talált tiszaderzsi házaspár otthonában
Fotó: Tóth Imre / Haon.hu / Forrás: Illusztráció / MW Archívum

Eredetileg nem helybeli volt a holtan talált tiszaderzsi házaspár

Mint a Szoljon.hu beszámolt, hétfőn holtan találtak két embert Tiszaderzsen, Fő utcai házukban. A nyugdíjas párhoz egy ismerősük próbált bejutni, ő hívta ki a hatóságot, így derült ki, hogy a házban korábban tűz pusztított.

A ház előtt még másnap is ott állt a katasztrófavédelem autója. Mint Fótosné Czeglédi Zsuzsanna, Tiszaderzs polgármester hírportálunknak elmondta, sokáig tartott a helyszínelés, a bejelentés napján éjszakába nyúlóan nyomozott a hatóság a hetven négyzetméteres házban. Mint a polgármestertől megtudtuk, a holtan talált nyugdíjasok eredetileg nem tiszaderzsiek voltak, pár éve Szolnokról költöztek a településre.

Megtudtuk, a katasztrófavédelmet egy helyi asszony riasztotta. Azon kevés falubeli egyike, aki kapcsolatot tartott az elhunytakkal. Vele próbáltunk beszélni, de a történtek annyira megviselték, hogy nem akart nyilatkozni az ügyben.

Tiszaderzsen járt a minap a TV2 stábja is. A csatornának a helyiek azt mondták, az időseknek esélyük sem volt a túlélésre.

Sajnos a bácsi nem is nagyon látott, ritkán lehetett kint látni. A néninek meg most tettek csípőprotézist, ő is nagyon nehezen ment

– nyilatkozta a televíziónak egy tiszaderzsi asszony.

A dohányzás okozhatta végzetüket

Bár a tűz okát egyelőre vizsgálja a katasztrófavédelem, de vélhetően egy cigaretta okozta a bajt. A tűzoltók a helyszínen összeégett matracot, kanapét és éjjeliszekrény találtak. Közleményükben pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy nem tanácsos az ágyban dohányozni.

A TV2-nek nyilatkozó helybeliek egyöntetű véleménye is az, hogy a dohányzás következtében felcsapott tűz okozta a házaspár végzetét.

Dohányzott a Marcsi, igen. Cigarettázott, az lehetett az átka neki

– fogalmazott egy helyi férfi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában