Vakcinázás

2 órája

Elkezdődött a kötelező eboltás Újszászon

Rendelet szerint minden három hónaposnál idősebb kutyát köteles beoltattatni, valamint féregteleníttetni a gazdája. Erre van lehetőség most Újszászon, ahol zajlik a kötelező eboltás.

Rimóczi Ágnes

Veszettség elleni kötelező eboltást tartanak Újszászon. A város honlapján olvasható tájékoztató szerint a veszettség elleni vakcinázást, az ebek veszettség elleni oltását dr. Tóth-Fekete Renáta állatorvos végzi a városban.

kötelező eboltás
A kötelező eboltás már elkezdődött Újszászon, de van még lehetőség oltatni 
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: illusztr

Egy alkalommal már tartottak oltást, legközelebb e hét vasárnap lehet a kutyákat az „orvos színe elé” vinni. Október 20-án vasárnap délelőtt kilenc és tizenegy óra között a Vásártéren (Gimnázium hátsó bejárat) várják az illetékeseket. Október 26-án, szombaton délelőtt a Bakó úti játszótér melletti területen lesz az eboltás kilenc és tizenegy óra között. November 16-án, szombaton délelőtt kilenc és tizenegy óra között a Vásártéren (Gimnázium hátsó bejárat) tartanak pótoltást.
A jegyzői tájékoztatóban felhívják a kutyatartók figyelmét, hogy kutyák egészségügyi kiskönyvét vigyék magukkal. – A harapós kutyára tegyenek szájkosarat és amennyiben lehetséges az oltásra várva az ebekkel egymástól tartsanak távolságot – kérik továbbá a ebtulajdonosokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában