Labdarúgás

2024.09.03. 07:00

Győzelemmel rajtoltak az újoncok a vármegye II.-ben – galériával

A vármegye II. első fordulójában mind a négy feljutó – a Tiszapüspöki, az Újszász, a Tiszaszőlős és a Zagyvarékas – is győzni tudott. Az Abádszalók kiütötte a Jászárokszállást, a Kunmadaras szoros meccsen múlta felül a Besenyszögöt, a Tiszajenő pedig hatgólos meccsen játszott döntetlent a Kunhegyessel.

Szoljon.hu

Jól beilleszkedtek a feljutók a vármegye II.-be, hiszen a mind a négy csapat sikerrel vette a nyitófordulót, a vármegye I-ből kiesett Kunhegyes viszont nem tudott sikerrel rajtolni.

Lesták Milán (fekete mezben) is betalált a Zagyvarékas hatgólos győzelme során a Túrkeve ellen a vármegye II-ben
Fotó: Pesti József

Fegyvernek–Tiszapüspöki 0–1 (0–1)

Fegyvernek, 300 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Fegyvernek: Sebestyén J. – Szabó M. (Knipfel, 75.), VÍZKELETI, SIMON G., Domán, Bohács M., Náhóczki (Bohács D., 65.), Karikó, Pápai (Szász K., 49.), Molnár Zs., Budai. Edző: Erdei Gábor.

Tiszapüspöki: FARKAS Á. – Pintér I., SURI, Kállai, Kutus (Rupa, a szünetben), LUKÁCS R., Kovács R., Szedlák Z. (Lukács D., 82.), Pintér II. I., Polyák, Szedlák II. Z. (Nagy A., 63.). Edző: Lukács Kálmán.

Gólszerző: Lukács R. (26.).

Kiállítva: Knipfel (87.), ill. Kállai (83.), Polyák (74.).

Korrekt játékvezetés mellett, parázs mérkőzésen a mezőnyben jobban küzdő csapat nyert.

Erdei Gábor: – Gól nélküli állásnál büntetőt hibáztunk, párharcokat nem tudtunk nyerni, és sok egyéni hibával tarkítottuk a játékunk, így sajnos kikaptunk. Gratulálok a vendégcsapatnak!

Lukács Kálmán: – Kilenc emberrel is megvédtük az előnyünket. Hatalmas gratuláció a csapatnak, hogy nyerni tudtunk. Remélem, hogy amit elterveztünk, azt be is tartjuk majd.

Tudósított: Erdei Gábor

Abádszalók–Jászárokszállás 6–1 (4–1)

Abádszalók, 100 néző.

Vezette: Takács Sándor.

Abádszalók: Varga V. – Szóládi (Pataki G., 69.), Havellant (Farkas J., a szünetben), Varga S., Halas A. (Borsos, a szünetben), Horváth Sz., Juhász A., Dányi (Farkas D., 57.), Oláh L., Csukodi, Halas M. Edző: Lajos Tibor.

Jászárokszállás: Kádár – Polyák, Ördög, Hornyák, Farkas M., Csikós T., Major L. (Süveges, 68.), Czuczor (Hopka, 68.), Éliás (Ivony, 65.), Fekete E. (Kresmarik, 78.), Major Zs. (Váradi, a szünetben). Megbízott edző: Csikós Tamás.

Gólszerzők: Juhász A. (10., 22., 45. – az első kettőt tizenegyesből), Dányi (16., 51.), Farkas D. (84.), ill. Csikós T. (39. – tizenegyesből).

Gyenge színvonalú mérkőzésen a gyors, korai gólok hamar eldöntötték a meccs alakulását, a helyzetek alapján megérdemelt eredmény született.

Csikós Tamás: – Akarat és lelkesedés nélkül ezt a játékot nem lehet játszani.

Tudósított: Csikós Tamás

Újszász–Jászboldogháza 2–0 (0–0)

Újszász, 150 néző.

Vezette: Szabó József.

Újszász: Szaszkó – CSOBAI, KÁLÓ G.. Káló L., NAGY S., Virág A. (Konka, 75.), Szarvák (Fodor, 78.), Farkas L., KATONA K., Mondok, Szűcs J. (Berkó, 80.). Edző: Szűcs József.

Jászboldogháza: Pádár – Gömöri, Halmai, Racs, Tóth E., Farkas R., Pomázi, Gergi, Nagy M., Nagy N., Pomaházi. Edző: Bodor Máté.

Gólszerzők: Káló L. (52.), Nagy S. (59. – tizenegyesből).

Az első félidőben mindkét csapat alakított ki helyzeteket, de nem tudta kihasználni. A második félidőben odaszögezte a hazai csapat a Boldogházát a kapuhoz, az első gólig volt nehéz a mérkőzés. Igazságos eredmény született.

Szűcs József: – Úgy gondolom, hogy a megye II-es bemutatkozásunk ennél jobban nem is sikerülhetett volna. Tapasztalatszerzésnek ez a kilencven perc megmutatta, hogy a másodosztály másabb, mint a harmadik vonal. Próbálunk ezen az úton haladni, csak újszászi fiatalokkal. Köszönjük szépen a Boldogházának a korrekt játékot!

Bodor Máté: – A két csapat gyenge meccset játszott a borzalmas talajú pályán. Sajnos 0–0-nál kihagytuk a ziccerünket, utána pedig azonnal betalált az ellenfél, nagyobb koncentrációval a döntetlen meg lehetett volna, a győzelemre nem volt esély.

Tudósított: Szűcs József

Tiszajenő–Kunhegyes 3–3 (1–0)

Tiszajenő, 60 néző.

Vezette: Medvegy Zsolt.

Tiszajenő: Mészáros L. – Hegyi, TÓTH A. (Tigyi, 82.), Radics (Mészáros T., 60.), Jágri (Tóth T., 77.), NYULI, LAKATOS P., POLGÁR, Terjéki (Kozák, 77.), Tóth A. (Magony, 77.), SZŐKE J. Edző: Márton Péter.

Kunhegyes: CSÍK – Fábián G., Molnár M. (Házi D., 67.), Tyukodi A. (Szőke I., 90+1.), Dobos, Szabó D., IMRE Z. (Papp S., 81.), KOCSIS T., Házi M. (Tyukodi N., 60.), CSÖRÖGI, Kiss A. (Pékó, 69.). Edző: Rózsa István.

Gólszerzők: Radics (5.), Szőke J. (88.), Tóth T. (90+5.), ill. Imre Z. (56. – tizenegyesből), Kocsis T. (61.), Tyukodi A. (87.).

Szépszámú közönség előtt a hazai csapat végig egyenrangú ellenfele volt a tavaly még megye első osztályú Kunhegyesnek. A mérkőzés nagy részében a hazai csapat akarata érvényesült, egy véleményes tizenegyes majdnem szertefoszlatta a Tiszajenő pontszerzési álmait.

Márton Péter: – Egygólos előnyünk után az első félidőben két-három góllal is vezethettünk volna. Ahogy ilyenkor szokott lenni, a második félidőben egy véleményes tizenegyes majdnem megfosztott minket a pontszerzés lehetőségétől, de talpra tudtunk állni. Gratulálok a csapatomnak és a vendégeknek is!

Rózsa István: – Az első félidőben magunk alatt játszottunk, a másodikban egy másik felfogással jöttünk ki, aminek meglett az eredménye. Sajnálatos módon két pontot otthagytunk a hazai csapatnál.

Tudósított: Polgár Lajos

Tiszaszőlős–Jászalsószentgyörgy 1–0 (1–0)

Tiszaszőlős, 130 néző.

Vezette: Kiss Attila.

Tiszaszőlős: Szilágyi – Pékó (Horváth Zs., 64.), RÓZSA J., VARGA Z., MULITER T., Farkas M. (Győri, 64.), MULITER L., CZINEGE, SOLTÉSZ, Muliter Z. (Turó, 90+4.), BÁDER. Edző: Szabó István.

Jászalsószentgyörgy: Tóth Cs. – Serfőző Z. (Fogler, 50.), Kobela (Fajka Á., a szünetben), Kónya, Thallmayer (Füleki, 82.), Ronyecz (Gazsi, 71.), Serfőző A., Lázár (Fajka D., 82.), Szabó Z., Tóth G., Farkas I. Edző: Ronyecz Imre.

Gólszerző: Czinege (38. – tizenegyesből)

Nagy iramú mérkőzésen nagyrészt a mezőnyben folyt a csata, a sok párharcból a hazai csapat jobban jött ki, és egy tizenegyesgóllal sikerült megnyernie a mérkőzést. Több helyzetet alakított ki a Tiszaszőlős a jó erőkből álló Szentgyörgy ellen.

Szabó István: – Sikerült az első megye II-es bajnoki meccsünket megnyernünk. Egy jó iramú mérkőzést játszottunk, sikerült kontroll alatt tartani a játékot, bár helyzetek adódtak mindkét oldalon, sikerült egy góllal fölékerekednünk az ellenfélnek. Ezúton szeretnék gratulálni a csapatomnak, hogy kiválóan helytálltak!

Ronyecz Imre: – A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Egy kétséges tizenegyes megadása után, a hazai csapat megszerezte a vezetést, amire nem tudtunk válaszolni.

Tudósított: Szabó István

Zagyvarékas–Túrkeve 6–0 (2–0)

Zagyvarékas, 150 néző.

Vezette: Huszár József.

Zagyvarékas: Csák – LESTÁK, Pető, Major, Szabó (Czibak, 67.), Suki, Ábel P., Czékus, Végh B. (Torma, 89.), LENGYEL A. (Nagy D., 79.), KANALAS ZS. Edző: Ábel Péter.

Túrkeve: Gulyás – Kállai (Piroska, 72.), Györfi (Fésűs-Farkas R., 82.), Ferenczik (Varga K., 89.), Rupa (Fésűs-Farkas A., a szünetben), Suszter, Csőke, Rapi, Molnár T., Tóth A., Zsindey (Bálint Z., 24.). Edző: Jandó Ferenc.

Gólszerzők: Kanalas (24.), Lengyel A. (40., 50.), Suki (51.), Lesták (73.), Ábel (76.).

Az első félidő összképe alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között, viszont a másodikban jobban érvényesült a hazaiak akarata, így megérdemelten győztek. Ekkora különbség nem volt a két csapat között.

Ábel Péter: – Gratulálok a csapatomnak, további sok sikert a vendégeknek!

Jandó Ferenc: – A mérkőzés elején ígéretes támadásaink kimaradtak, ezt követően a semmiből kaptunk két gólt. Az ellenfél teljesen felőrölte a csapatunkat a második félidőre, így nagyarányú vereséget szenvedtünk.

Tudósított: Ábel Péter

Besenyszög–Kunmadaras 2–3 (0–1)

Besenyszög, 150 néző.

Vezette: Túró Kálmán.

Besenyszög: Bezzeg – Tóth K. (Kósa, 65.), Berényi, Takács Á., Virág (Héja, 44.), Nyeső (Székely Z., 87.), Baga, Szekeres T., Csajbók (Babita, 83.), Gyenge, Zsidai (Berki, a szünetben). Edző: Zsidai István.

Kunmadaras: PAPP J. (Fehér A., 75.) – BOTOS, Tóth K. (Burai, a szünetben), SZABÓ J., LÁZÓK A., RÓZSA S. (Gyulai, 77.), KATONA, PENTI, Seres, SZÍVÓS, VADÁSZ. Edző: Rózsa István.

Gólszerzők: Berényi (55.), Héja (89.), ill. Penti (37.), Katona (56.), Rózsa S. (73.).

Közepes iramú mérkőzésen a vendégek jobban kihasználták a helyzeteiket.

Zsidai István: – Gratulálunk a győztes vendégcsapatnak. A játék képe alapján igazságosabb lett volna a döntetlen. Megpróbáljuk kijavítani a jövő héten a csorbát, és igyekszünk nyerni.

Rózsa István: – Parázs meccsen, sok helyzet kihagyásával, megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

Tudósított: Zsidai István

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában