Kosárlabda

2024.09.13. 10:00

Horvátországi tornán szerepel a Szolnoki Olaj

Debrecen és Igló után újabb nemzetközi teszttornára, ezúttal a horvátországi Opatijába utazott csütörtökön az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapata.

Varga Csaba

A Szolnoki Olaj az előbbi két megméretésen egy-egy győzelem, illetve egy-egy vereség volt a mérlegük, mindkét helyszínen egyaránt a harmadik helyen végeztek

Sztrahinja Jovanovics, Szolnoki Olaj
Sztrahinja Jovanovics (labdával) felépült és Szolnoki Olaj csapatával tartott Horvátországba
Fotó: Nagy Balázs.

Két héttel a honi bajnokság rajtja előtt ismét kemény ellenfelekkel kell megküzdeniük Sztrahinja Jovanicséknak, aki szerencsére felépült sérüléséből. Az Adria-parti városban az Olaj mellett két horvát gárda, a Sibenka Sibenik és a Kvarner Rijeka, valamint a szlovén Zlatorog Lasko együttese lesz érdekelt a pénteken és szombaton zajló mérkőzéssorozaton.

Horvát ellenféllel kezd a Szolnoki Olaj

A torna pénteken 16.30-kor a Sibenik–Olaj találkozóval indul. A Sibenik az elmúlt évadban a kilencedik helyen végzett a horvát élvonalban, míg az Alpok-Adria Ligában a negyeddöntőig menetelt. Ezt követően játsszák a Rijeka–Lasko meccset. Érdekesség, hogy mindkét együttes újoncként kezdi majd hazája bajnokságát. A Rijekában szerepel az egykoron az Olajbányásszal kupagyőztes center, Marjan Cakarun.

A további program szerint szombaton 16.30-tól az elődöntő vesztesei a harmadik helyért, ezt követően pedig a pénteki nyertesek a tornagyőzelemért játszanak majd. Varga Csaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában