Labdarúgás

2024.09.17. 19:53

„Nekünk ez az álomsorsolás” – reagáltak a tiszafürediek és a karcagiak a Magyar Kupa sorsolásra

Hétfőn sorsolták a Magyar Kupa negyedik fordulójának párosításait. Vármegyénkből már csak két együttes van versenyben, azonban egyikőjük sem kapott könnyű ellenfelet. A Tiszafüredi VSE a magyar bajnoki címvédő Ferencvárosi TC együttesét, a Karcagi SE pedig a szintén élvonalbeli Kecskeméti TE gárdáját fogadhatja majd október végén. A sorsolást követően mindkét klubnál izgatottan várják már az összecsapást, amelyekre sok szurkolót várnak.

Kovács Levente

A továbbjutás szempontjából nem került könnyű helyzetbe egyik vármegyei csapatunk sem a Magyar Kupa negyedik fordulóját tekintve, ugyanis a Tiszafüred és a Karcag is NB I.-es ellenfelet kapott. Előbbi 35-szörös magyar bajnok és 24-szeres kupagyőztes Ferencvárossal, míg utóbbi a szintén első osztályú Kecskemétet fogadja majd.

Tiszafüredi VSE, Karcagi SE, Ferencvárosi TC, Kecskeméti TE, Magyar Kupa
Október végén a Ferencváros ellen lép majd pályára a sárga mezes Tiszafüredi VSE a Magyar Kupa negyedik fordulójában
Fotó: Pesti József/ MW-archív

Telt házra számítanak Tiszafüreden a Ferencváros ellen

– Nekünk ez az álomsorsolás – beszélt reakciójáról Dorcsák Zoltán, a Tiszafüredi VSE vezetőedzője. – A Ferencvárossal játszani tétmeccsen nem mindenkinek adatik meg, mi harcoltuk ki ezt a lehetőséget, hiszen három kört már mentünk a kupában. Szeretnénk kiélvezni majd a mérkőzést, és természetesen mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a Fradi dolgát.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a mérkőzést rendező klubnak több feltételt is biztosítania kell. Ilyen például a vendégszektor, a megfelelő biztonsági szolgálat vagy a közvetítéshez szükséges kamerák helyének kialakítása. Emiatt a tiszafüredieknél már a sorsolást követő másnapon elkezdtek azon dolgozni, hogy saját stadionjukban fogadhassák a Ferencváros együttesét.

– Mindent elkövetünk, hogy méltó vendéglátói legyünk a Ferencvárosnak – nyilatkozta hírportálunknak Ábrahám Tamás, a tiszafüredi klub elnökhelyettese. – Bízom benne, hogy meg tudjuk majd jól szervezni a mérkőzést, NB I.-es csapattal még soha nem játszottunk tétmérkőzést Tiszafüreden. A hétfő esti sorsolást követően felbolydult a városunk és környéke, mindenki a kupameccsről beszél. Úgy gondolom, képesek leszünk saját stadionunkban megrendezni az összecsapást, amelynek a füves játékterét tavaly varázsolták újjá, a fedett lelátónk 600 szurkolót képes befogadni, szeretnénk majd mobilelátókkal minél több nézőnek helyet biztosítani. Természetesen telt házat várunk, egy jó meccset akarunk játszani az Európa-liga főtábláján is érdekelt zöld-fehérekkel.

Minél több szurkolót szeretnének bevonni Karcagon a Magyar Kupa-mérkőzésre

A negyedik forduló hivatalos játéknapja október 30., szerda, bár a mérkőzések pontos időpontját még nem tudni, rendezhetnek meccseket kedden vagy akár csütörtökön is, ez elsősorban a közvetítésektől függ. A Ferencváros miatt a Tiszafüred összecsapását valószínűleg élőben lehet majd követni az M4 Sporton, míg a Karcag–Kecskemét mérkőzésnél ez egyelőre kérdéses. A karcagiak szeretnék azt elkerülni, hogy ne ugyanazon a napon kelljen fogadniuk a Kecskemétet, mint a Füred a Fradit, hogy a szurkolók akár mindkét meccsre ki tudjanak látogatni. A nagykunságiaknál is izgatottak a találkozóval kapcsolatban, Varga Attila edző ráadásul szeretne meglepetést is okozni.

– Mi már teljesítettük azt a célt, amit kitűztünk, de helyt akarunk állni a Kecskemét ellen is – mondta Varga Attila, a Karcagi SE vezetőedzője. – Természetesen szeretnénk győzni és továbbjutni, de a két csapat közti kvalitások miatt nem leszünk könnyű helyzetben, de igyekszünk meglepetést okozni. Ha választhattam volna, akkor ebben a körben még egy könnyebb ellenfelet szerettem volna, ahol nagyobb az esélyünk a továbbjutásra. Majd a következőben jöhetett volna egy NB I.-es csapat, amellyel egy nézőcsalogató összecsapást tudunk játszani, de nem így lett, egy fordulóval hamarabb kaptuk meg az első osztályú ellenfelet. A villanyvilágítás hiányában nem este játszunk majd, emiatt valószínűleg nem közvetíti majd a tv a meccsünket. Az M4 Sport viszont az NB I-es csapatok meccseiről összefoglalót ad, így ki kell építenünk az helyét a kameráknak.

A karcagiaknál a vadonatúj létesítmény miatt kisebb a készülődés a mérkőzést illetően, nagyjából 250 kecskeméti szurkolók tudnak fogadni. Egyedül a már említett kameraállványok helyét kell csak kialakítani, de készek vendégül látni az NB I.-es csapatot és drukkereit. Karcagon utoljára Zalaegerszeg járt első osztályú csapatként, de annak is már több mint húsz éve, így érdeklődve várják a városban az összecsapást.

– Focilázban ég a város, jó rajtot vettünk a bajnokságban is, kész az új létesítmény, október végén pedig az NB I.-es Kecskemétet fogadjuk a Magyar Kupában – avatott be minket Laboncz János, a Karcagi SE szakosztályvezetője. – Szeretettel várjuk a kecskemétieket, örülünk neki, hogy egy nagy csapattal találkozhatunk. Három fordulón már túljutottunk, most pedig egy nemzetközi porondot is megjárt együttessel találkozunk. A stadionunk alkalmas a mérkőzés megrendezésére, egyedül a várhatóan nagy érdeklődés miatt egy nagyobb biztonsági személyzetet kell biztosítanunk. Sok nézőre számítunk a környékről, emiatt is szeretnénk, ha nem ugyanazon a napon kellene fogadnunk a KTE-t, mint a Füred a Ferencvárost. Óriási öröm, hogy idáig eljutottunk a kupában, és szeretnénk megnehezíteni az ellenfelünk dolgát.

A Magyar Kupa negyedik fordulójának párosításai:

Fehérvár FC–Diósgyőri VTK, Mosonmagyaróvár (NB III.)–ETO FC Győr, Sopron (NB III.)–Soroksár (NB II.), BVSC-Zugló (NB II)–Újpest, Ajka (NB II)–Nyíregyháza, Gödöllő (vármegyei I.)–Dorog (NB III), ESMTK (NB III)–Gyirmót (NB II), Tarpa (vármegyei I.)–Iváncsa (NB III), Mezőkövesd (NB II)–Debreceni VSC, Karcag (NB III)-Kecskemét, Tatabánya (NB III)– Puskás Akadémia, Tiszafüred(NB III)–Ferencváros, Szeged (NB II)–MTK Budapest, Balatonalmádi (vármegyei I.)-Kisvárda (NB II), Budapest Honvéd (NB II)–Paks/Mezőörs (vármegyei I.), Szentlőrinc (NB II)-Zalaegerszegi TE

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában