Összefoglaló

2024.09.17. 20:40

Szeptemberben elindult a gépészmérnök képzés a Jászberényi Campuson – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Jubileumi ünnep volt az idei, huszadik alkalommal adták át a területi Prima díjakat. Idén 20. alkalommal rendezte meg a Területi Prima Díjátadó Gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezete. A Szigligeti Színházban hétfő este tartott ünnepélyes eseményen a Prima díjak mellett számos elismerést adtak át a vármegye kiválóságainak.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Felküzdöttük magunkat: országos szinten hetedik helyen a Jászkunság gazdasága. „A Jászkunság gazdasági szereplőinek napjainkban még inkább egyik céljuk kell legyen, hogy rugalmasan alkalmazkodjanak a folyamatosan változó világpiaci helyzethez” – foglalta össze köszöntő- és megnyitó beszédének mondandóját dr. Sziráki András. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kedden a Debreceni Egyetem Szolnok Campusában megtartott szakképzési workshop szakmai fórumán szólalt fel.

Tiszai vízügyesek is közreműködtek a határlezárásban. Továbbra is megfeszített munkát kíván a Dunán és Lajtán levonuló árhullám elleni védekezés. Az odavezényelt tiszai vízügyesek is teszik a dolgukat.

Elkötötték az autót, egész éjjel furikáztak és elköltötték a lopott pénzt. Nem gondolták a jászárokszállási autótulajdonosok, hogy könnyelmű tettüknek következménye lesz. A járművükben hagyták az indítókulcsot, így nem volt nehéz dolga a tolvajnak, aki ellopta az autókat. Az elkövető, kiderült, más bűncselekménynek is részese volt. Őrizetbe vették.

Monstre rendezvényre készül Szolnok: két kiemelt városi napot tartanak meg együtt a hétvégén. Idén összevonták Szolnok két kiemelt rendezvényét, a Tiszaligeti Napokat és a Családi Egészségnapot. A rendezvényre már most több ezren jelentkeztek, de még lehet és érdemes is csatlakozni, mivel a programkínálat színesebb, mint korábban bármikor

Közel harminc uszálynyi hulladékkal kevert uszadéktól szabadították meg a Tisza-tavat. Tisztább lett a Tisza-tó. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei szakaszmérnöksége a vízlépcső felvizéről a nyár eleje óta eddig 27 uszálynyi kommunális hulladékkal kevert uszadéktól szabadította meg a Tisza-tavat, illetve a Tiszát.

A didergős reggel ellenére is özönlöttek a bringások a szolnoki főtérre. Kerékpárosok és rolleresek lepték el a szolnoki Kossuth teret kedden. Bár az utóbbi napok időjárása semmi jóval nem kecsegtetett, a Bringás reggelire érkezőknek csak a köddel kellett dacolni. Sőt, ahogy telt az idő még a nap is kisütött.

Októbertől 200 forintos havi diákbérlettel utazhatnak a buszokon a szolnoki tanulók. Az új diákbérlet nem csak a szolnoki lakhellyel rendelkező, hanem a városban tanuló vidéki diákoknak is biztosítja ezt a lehetőséget.

Hatalmas mérföldkő ez, ami most a Jászberényi Campus életében bekövetkezett. Új fejezet a Jászság felsőoktatási intézményének életében, hogy hosszas előkészítő munka és egyeztetések után oktatási kínálata műszaki képzéssel bővült. Szeptemberben elindult a gépészmérnök képzés a Jászberényi Campuson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában