Kosárlabda

2024.09.03. 09:00

Újabb tesztmeccset játszik az Olaj

Nincs megállás a napi tréningek újabb tesztmeccsek várnak az NHSZ-Szolnoki Olajbányász kosárlabda csapatára. A héten három mérkőzést játszanak Bojan Szuboticsék, köztük az első kedden 18 órától lesz a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahol a szlovák BC Prievidza gárdáját fogadják.

Varga Csaba

A szlovák alakulatról annyit, hogy az elmúlt évadban a harmadik helyen végzett hazája bajnokságában. Érdekesség, hogy az elődöntőben attól a Spisská Rytierni Nova Vestől kaptak ki, amelyik az elmúlt szombaton két ponttal legyőzte az Olajt a debreceni teszttornán. A privigyei alakulat edzője a horvát Sasa Jankovic, szlovák játékosok mellett négy amerikai és egy finn légióst foglalkoztatnak. Hosszú idő után kilépnek a nemzetközi kupaporondra, a FIBA Európa Kupa selejtezőjében fognak indulni, ahol épp az Alba Fehérvár lesz az ellenfelük, legelőször szeptember 24-én.

kosárlabda
Pallai Tamás (labdával) jó játékára a továbbiakban is nagy szükség lesz
Forrás: Szolnoki Olajbányász

Az Olaj három felkészülési meccsen van túl, előbb a Tiszaligetben fölényesen legyőzték a Kecskemétet, majd a debreceni tornán egyaránt szoros meccsen kikaptak a Nagyváradtól és az iglói Spisská Rytierni Nova Vestől. Jöhet tehát a negyedik fellépés, ezen már nem fog játszani az amerikai hátvéd, Jalen Jackson, akinek hétfőn felmondott a szolnoki klubvezetés. Órákkal később pedig bejelentették Marcus Lewis érkezését.

Egy biztos, jó mérkőzésre lehet számítani, hiszen két nemzetközi kupában induló együttes méri össze erejét. A tiszaligeti kosárcsatára a belépés ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában