Kosárlabda

2024.08.29. 18:00

Nemzetközi tornára utazik az NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Egy hónappal a bajnoki rajt előtt nemzetközi felkészülési tornára hivatalos az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapata Debrecenbe. A piros-feketék három együttes társaságában pénteken és szombaton lépnek pályára az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Varga Csaba

A Bajnokok Ligája-induló Nagyvárad is a Szolnoki Olajbányász vetélytársai között van a debreceni négyestornán.

Szolnoki Olajbányász, Fardaws Aimaq
A Szolnoki Olajbányász új igazolása, Fardaws Aimaq (balra) is bizonyíthat a debreceni tornán
Fotó: Kiss János

Augusztus 30., péntek, 17.00

DEAC–Spisská Rytierni Nova Ves

A házigazda DEAC májusban a hatodik helyen zárta az előző kiírás pontvadászatát. Azt hallani, hogy ennél jobbra és többre vágynak az egyetemi klubnál. Legutóbbi állományukból többek között Djordje Drenovac, Mócsán Bálint, Garamvölgyi Ákos, Neuwirth Bence és Andre Williamson továbbra is fekete-fehérben pattogtat. Erősítésnek pedig Pongó Máté Szolnokról, Danilo Osztojics Zalaegerszegről, míg Kyan Anderson a török Ankaragücütől csatlakozott a DEAC-hoz, melyet továbbra is Andjelko Mandics edző irányít. 

Igló városából érkezik a vendég szlovák csapat, a Spisská Rytierni Nova Ves, amely az elmúlt szezont a második helyen zárta hazája bajnokságában. Nemzetközi vonalon az Alpok Adria Kupában cseh, osztrák, horvát és román alakulatok társágában indultak, de nyolc meccsükből csak hármat tudtak megnyerni, így nem jutottak tovább a csoportjukból. Azóta a keretükben voltak változások, a hírek szerint szlovák válogatottakkal, három amerikai és egy lett kosarassal érkeznek majd a cívisvárosba.

Augusztus 30., péntek, 19.00

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–CSM CSU Oradea

A Szolnoki Olaj a múlt szombaton a Kecskemét elleni harminc pontos győzelemmel nyitotta meg az előszezont. Pallai Tamásék pazar hatvan százalékos mezőnymutatóval rukkoltak elő, többek között huszonkilenc gólpasszt adtak egymásnak. Egy biztos, a Nagyvárad jóval erősebb ellenfél, mint a KTE, így a pénteki második elődöntőben is egy jó meccsre lesz kilátás. A hírek szerint hat légióssal fognak felállni a nagyváradiak Debrecenben.

A nagyváradi CSM CSU Oradea az Olajhoz hasonlóan ezüstérmet szerzett hazája bajnokságában. A FIBA Európa-kupában pedig az első csoportkört élte túl legutóbb, idén pedig a Bajnok Ligája-selejtezőben kezdenek. A két csapat legutóbb két éve a Tiszaligetben találkozott egy edzőmeccsen, amelyet az Olajbányász nyert meg egy ponttal, 69–68-ra.

A torna másnapján, szombaton az előző napi vesztesek a harmadik helyért lépnek pályára 15 órától, míg a nyertesek a kupagyőzelemért harcolnak majd 17 órától. A mérkőzésekre ingyenes lesz a belépés a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A torna programja

Péntek

DEAC–Spisská Rytierni Nova Ves, 17.00,

NHSZ-Szolnoki Olajbányász–CSM CSU Oradea, 19.00.

Szombat

Bronzmérkőzés, 15.00, döntő, 17.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában