Mathias Corvinus Collegium

2024.09.14. 10:45

Családi nap a Tiszaligetben: a borongós időben is garantált a jókedv

Kiscsoportos foglalkozások, ugrálóvár, a szülőknek szakmai előadások. Családi napot tartott az MCC a Tiszaligetben szombaton.

Pakainé Pusztai Nóra

Jó hangulatban telt a rendezvény

Fotó: Mészáros János

Szeptember az évindításról szól a szolnoki MCC háza táján is. Ilyenkor évfolyamonként külön csapatépítő programokat szerveznek. 

– Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk a családokat is megszólítani és velük is egy jó kapcsolatot kialakítani, ezért az összes diákunkkal együtt egy nagy közösségi napot tartunk – mondta Bernáth Orsolya, kirendeltség-vezető.

A családi hangulatú napnak a Tiszavirág Aréna adott otthont, gyermekricsajjal telt meg a csarnok.

– Arra törekedtünk, hogy a felnőttől kezdve, akik előadásokon vesznek részt, szórakoztatva a testvéreket egy szakmai, játékos és közösségépítő programot kínáljunk – foglalta össze a célt.

A Mathias Corvinus Collegiumba olyan tehetséges gyermekeket keresnek, akik elhivatottak és tesznek azért, hogy elérjék a vágyaikat és szeretnének többlettudáshoz jutni. 

– Az első lépcső a fiatal tehetség program, ami általános iskola ötödik osztályától indul, ennek múlthéten voltak a meghallgatásai. Ez a tizedik tanévünk, rekordszámú jelentkező volt. Nyolcadik után jön a középiskolás program, ami egyre több lehetőséget kínál a diákjainknak. Nemzetközi tanulmányi utakkal, kirándulásokkal, táborokkal. A következő lépcső az egyetemi program, ezzel hat különböző városban vannak jelen – részletezte a működésüket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában