Kosárlabda

2024.08.30. 21:47

Kikapott az Olajbányász a Nagyváradtól

A Debrecenben zajló nemzetközi kosárlabda-torna péntek esti elődöntőjében az NHSZ-Szolnoki Olajbányász hét pont különbséggel kikapott a romániai CSM Oradea együttesétől.

Varga Csaba

A torna nyitómeccsén a vendéglátó DEAC elsősorban második félidőben nyújtott ponterős játékának köszönhetően 72–59 -re győzte a szlovák bajnoki második Spisská Rytierni Nova Ves csapatát. Ezzel a cívisvárosiak jutottak a döntőbe, ellenfelük az NHSZ Szolnoki Olajbányász–CSM Oradea párharc győztese lesz.

olaj,kosárlabda,sport
Sztrahinja Jovanovicsnak (labdával) nem sikerült győzelemmel ünnepelnie 28. születésnapját
Forrás: olajofficial.hu

A felek legutóbb két éve ugyancsak egy tesztmeccsen a Tiszaligetben találkoztak, akkor az Olaj egy ponttal nyert. Ezúttal is végig óriási csatát vívott egymással a két régi vetélytárs. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, egyikük sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A hajrá nagy izgalmakat hozott, 68–67-es szolnoki vezetést követően a nagyváradi gárda egy 7–0-s rohammal fordított, s innen már nem volt visszaút az Olaj számára.

Olajbányász–CSM Oradea 70–77 (14–18, 20–15, 22–21, 14–23)

Így a szolnoki együttes szombaton 15 órától Spisská Rytierni Nova Ves együttesével találkozik a torna harmadik helyéért. Ezt követően pedig DEAC–Nagyvárad döntőt rendeznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában