Állami beruházás

2024.09.14. 14:00

Útfelújítás: több rétegben kapott aszfaltot Törökszentmiklós főútja

Folytatódik az M4-es építéséhez kapcsolódóan a törökszentmiklósi Kossuth Lajos utca kivezető szakaszának felújítása, mintegy 2.3 kilométer hosszan. Az útfelújítás során egyebek mellett a szegélyek, az aszfaltréteg és a közúti jelzések is megújulnak. A munkálatok még ebben a hónapban befejeződnek.

Molnár-Révész Erika

Augusztusban kezdődött, és már a végéhez közeledik az útfelújítás a törökszentmiklósi bekötőút, vagyis a Kossuth út 2.3 kilométeres szakaszán.

útfelújítás törökszentmiklós
A végéhez közeledik a Kossuth utca 2.3 kilométeres szakaszán az útfelújítás, az állami beruházás belterületet és külterületet is érint
Fotó: Mészáros János

Több réteggel is megerősítik a forgalmas utat az útfelújítás során

Az állami beruházás keretében a belterületi szakaszon kicserélték és kijavították a szegélyeket, a burkolatot a marás után két réteg kötő-és kopóréteggel, 20 százalékán – kiemelten a keresztirányú repedésekben –három rétegben is megerősítették az aszfaltot. A munkálatok során emellett a csatorna fedlapokat is szintbe helyezték, és kitisztították a csapadékcsatornákat, átereszeket. 

Mint azt az Építési és Közlekedési Minisztériumtól megtudtuk, a külterületi szakasz is új aszfaltburkolatot kap, két oldalon padkarendezés zajlik majd. Az érintett útszakaszon megújulnak a buszperonok burkolatai, az útcsatlakozások, az útburkolati jelek és KRESZ-táblák.

A felújítási munkák várhatóan már ebben a hónapban befejeződnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában