Frissítve

2024.09.14. 15:00

„Mindannyiunké a tér”: Jászberény ismét csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez

Klíma vándortanösvény, képregény és Lego kiállítás, interaktív előadás és bringás reggeli is gazdagítja Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának jászberényi programsorozatát. Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

Illés Anita

Frissítve 09.15.

A szervezők tájékoztatása szerint a keddre tervezett Klíma vándortanösvény a Magyar Környezeti Nevelés Egyesület programja, valamint Szebenyi Péter környezetvédelmi influenszer csütörtöki előadása elmarad, egy későbbi időpontban rendezik meg. 

Korábban írtuk:

„Mindannyiunké a tér” mottóval rendezik meg szeptember 16. és 22. között az Európai Mobilitási Hét programsorozatot. Jászberényben a Bogárháton csapat Mentsük meg a földet! című interaktív előadásával és meséjével indul a kampány szeptember 16-án, hétfőn 14 órakor az Ifjúsági Házban. Az előadásra az 1-6. osztályos tanulókat várják a szervezők. 

Európai Mobilitási Hét
A társadalom környezettudatosságát erősíti az Európai Mobilitási Hét programsorozat
Fotó: Mészáros János / Forrás: Illusztráció

Autómentes nap zárja az Európai Mobilitási Hét környezetvédelmi kampányt Jászberényben

Kedden 9 és 15 óra között Klíma vándortanösvény, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület programján vehetnek részt a gyerekek a Déryné Rendezvényházban. Ugyanezen a napon, 10 órakor Bársony Bálint ad koncertet az Ifjúsági Házban.

Szeptember 18-án, szerdán Szabó Miklós szervezésében Képregény és Lego kiállítást, vásárt tartanak az Ifjúsági Házban. Csütörtökön Szebenyi Péter környezetvédelmi influenszer érkezik a rendezvényre, aki 10 órától Környezetvédelem a mindennapokban címmel tart előadást az 5-10. osztályos diákoknak. Szeptember 20-án, pénteken 7 és 8 óra között Bringás reggelit szerveznek a Conselve park mellett.

A kampány zárórendezvénye az Autómentes Nap lesz szeptember 22-én, vasárnap 9-től 14 óráig a Bercsényi úti iskolában és a Bercsényi utca lezárt szakaszán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában