MOL Magyar Kupa

2024.09.14. 17:45

Kiütéses győzelmet aratott a Karcag

A Karcag esélyeshez méltó játékkal gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát. A folytatásban pedig ki is ütötte a korábban már megrogyott ellenfelét és a hibák ellenére magabiztos teljesítménnyel került a legjobb harminckettő közé.

Jegesi László

A MOL Magyar Kupa főtábláján a legjobb hatvannégy csapat között készített sorsolás ismeretében Varga Attila edző még két forduló teljesítését tűzte ki fiai elé célként. A Dunaújváros elleni esetleges győzelem után egy olyan második vagy harmadik vonalbeli együttes hazai pályán fogadása lebegett lelki szemei előtt, akik legyőzése reális elvárás lehet együttese számára.

mol magyar kupa,foci,sport
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

Dunaújváros FC - Karcagi SE 0-6 (0-2)

Dunaújváros, 100 néző, vezette: Horváth Máté (Mózsa, Szabados)

Gólszerzők: Székely D. (5., 50.), Györgye (22.), Nagy Zs. (78.), Constantinescu (80.), Hornyák (90.)

Karcag: Fedinisinec - Győri Á. (Hornyák 73.), Szabó K., Tóth D., Caba (Fábián 65.) - Györgye, Sághy (Bernáth 60.) - Székely D. (Constantinescu 60.), Talpalló, Szakács (Nagy Zs. 60.) - Maruscsak. Edző: Varga Attila.

Az első fél órában nem kapta még el igazán a játék ritmusát, keveset birtokolta a labdát a Karcag, ennek ellenére két gólos vezetéshez jutott. A csapatrészek között nem volt megfelelő az összhang, de folyamatosan igyekeztek nyomást gyakorolni az ellenfélre.
A második félidőben már taktikusabban játszott Varga Attila együttese, és az alacsonyabb osztályú hazai gárda is elfáradt a nehéz talajon. A sok csere ellenére tovább növelte előnyét a vendég csapat és végül kiütéses győzelmet aratott.

Varga Attila: Egy igazi csapat vagyunk, büszke vagyok a játékosokra. Az elmúlt két hónap egyértelműen az ő munkájuk, hozzáállásuk eredménye. Várjuk a következő fordulót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában