Kosárlabda

2024.08.04. 13:34

Nem termett sok babér a magyaroknak az U21-es Nemzetek Ligája második napján – galériával

A FIBA 3x3 U21-es Nemzetek Ligája szolnoki állomásának második napján spanyol és német győzelem született, a magyar csapatok viszont nem jutottak tovább csoportjukból.

Kovács Levente

A FIBA 3x3 U21-es Nemzetek Ligája selejtezőjének második napját már a szabad ég alatt rendezhették meg, ám a nyárias meleget felváltotta a szeles, hűvösebb őszi időjárás, melynek köszönhetően kevesebben látogattak ki szombaton a Tiszai hajósok terére.

Kertész Dávid, FIBA 3x3, Nemzetek Ligája, U21
Kertész Dávidék (labdával) mindkét meccsükön kikaptak a FIBA 3x3 U21-es Nemzetek Ligája szombati játéknapján
Fotó: Nagy Balázs

Pedig szüksége lett volna a biztatásra férficsapatunknak, amely a Ragályi Levente, Takács Zsolt, Gerőcs Roland, Kertész Dávid négyessel állt fel a szombati játéknapon. A mieink ugyanis mindkét mérkőzésükön sima vereséget szenvedtek, előbb a későbbi döntős Spanyolországtól kaptak ki 21–8-ra, majd Romániával szemben 21–11-re maradtak alul, így a csoportjuk utolsó helyén zártak.

A Horváth Boglárka, Dúl Terka, Dávid Mia, Telegdy Zsófia alkotta női válogatottunk számára sem termett sok babér. A férfiakhoz hasonlóan ők is két vereséggel zárták a napot, Törökországtól 16–13-ra, míg Spanyolországtól 14–11-re kapott ki a magyar együttes.

A nőknél Spanyolország és Csehország találkozott a szombati döntőben, ahol előbbi dominált végig a mérkőzésen, és végül 18–14-re nyertek a spanyolok. A férfiak fináléja rendkívüli izgalmakat hozott Németország és Spanyolország között. A spanyolok nyolcpontos hátrányból jöttek fel mindössze egyre másfél perccel a vége előtt, azonban végül Fabian Giessmann kosarával a németek megnyerték a második játéknapot is a férfiaknál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában