Bejelentés

2 órája

Szalay Ferenc átadta a mandátumát Mohi Márknak

Szolnok volt polgármestere fontos bejelentést tett hivatalos közösségi oldalán pénteken délután. Szalay Ferenc átadta a mandátumát Mohi Márknak.

Mészáros Géza

Mégsem ül be a szolnoki közgyűlésbe a város volt polgármestere. Szalay Ferenc átadta a mandátumát Mohi Márknak.

Szalay Ferenc átadta a mandátumát
Szalay Ferenc (jobbra) átadta a mandátumát Mohi Márknak
Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

Szalay Ferenc kifejtette, a június 9-i önkormányzati választáson az ellenzék közös jelöltjével, Györfi Mihállyal szemben alulmaradt, azonban a Fidesz-KDNP listájának első helyéről bekerült a közgyűlésbe. Azonban arról döntött, hogy mégsem ül be a testületbe, a várospolitizálást a városházán kívül folytatja. Szalay Ferenc a mandátumát átadta a 9. választókerületben induló, de dr. Füle István mögött csak a második helyen végző Mohi Márknak, akinek sok sikert kíván.

Szalay Ferenc átadta a mandátumát, előtte 22 évig volt polgármester

Szalay Ferenc 1998-tól 2002-ig majd 2006-tól 2024. szeptember 30-ig volt Szolnok polgármestere. A róla szóló digitális lexikon szerint Esztergomban született 1955-ben. 1973-ban a város Dobó Katalin Gimnáziumában érettségizett, majd 1975-ben autóvillamossági műszerész képesítést szerzett. 1980-ban az egri Ho Si Minh Tanárképző Főiskola testnevelés-földrajz és 1991-ben a Testnevelési Egyetemen kosárlabda szakedzői szakán végzett.

1980-tól a Szolnoki Városi Sportiskola, 1981-től a Münnich Ferenc Általános Iskola (1990-től Széchenyi Körúti Általános Iskola), 1988-tól a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola Szolnoki Tagozatának testnevelő tanára. 1993-tól 1998-ig a Szolnoki Városi Sportiskola tantestületét irányította.

1981 és 1988 között NB I-es kosárlabdázó. 1996-ban a Széchenyi István Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület elnökének választották. 1997 és 1998 között az Olajbányász Kosárlabda Klub felügyelő bizottságának elnöki tisztét is betöltötte.

Szalay Ferenc a mandátumát az egykori fidelitaszos Mohi Márknak adta át, aki korábban a Városüzemeltetési Bizottság tagjaként tevékenykedett. Elnöke az Ifjúság Egészséges Neveléséért Alapítványnak, illetve tulajdonosa az Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft.-nek.

Mohi Márk a közösségi oldalán keresztül nyilatkozva megtiszteltetésnek vette, hogy a részéről legendásnak nevezett, a szolnoki és az országos politikában negyed évszázadot eltöltő Szalay Ferenctől vehette át a mandátumot, amellyel felelősséggel, a városáért fog munkálkodni – hangsúlyozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában