Összefoglaló

2 órája

Megkezdődött a 442-es főút felújítása Martfű és Tiszaföldvár között – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Bosszankodó autósok, kígyózó sorok. A napokban felvonultak a Magyar Közút Zrt. gépei a Tiszazugban. Megkezdődött a 442-es főút Martfű és Tiszaföldvár közötti szakaszának felújítása. A munkálatok a főút csak egy-egy etapját érintik.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Szalay Ferenc kifejtette, a június 9-i önkormányzati választáson az ellenzék közös jelöltjével, Györfi Mihállyal szemben alulmaradt, azonban a Fidesz-KDNP listájának első helyéről bekerült a közgyűlésbe. Azonban arról döntött, hogy mégsem ül be a testületbe, a várospolitizálást a városházán kívül folytatja. Mandátumát Mohi Márknak adta át.

Amennyire furcsa volt egykori felbukkanása, olyannyira különös maga az egyed is. Az abonyi medve 2018-ban tartotta izgalomban a környéket. Kalandos és fordulatos hajszák után sikerült kábítólövedékkel befogni, ezután Szegedre került néhány napra a vadasparkba. A pihenés után szabadon engedték egy jeladóval, amit idővel elveszített, ám az abonyi medve esete sokak számára emlékezetes maradt.

Egyelőre fellélegezhet három, súlyos bűncselekménnyel megvádolt huszonéves fiatalember. Ítéletet hirdettek ugyanis a Szolnoki Törvényszéken a minap a cibakházi emberrablás ügyében, amelyben a bíró első fokon „enyhébb” elkövetési magatartással és büntetéssel sújtotta őket, mint az az ügyészi indítványban szerepelt.

Szemből egymásba rohant két személyautó péntek délután a 4-es főút 77-es kilométerénél, Cegléd és Abony között. A balesethez a ceglédi hivatásos tűzoltók vonultak, áramtalanítottak. A két járműben összesen öten ültek, hozzájuk mentő érkezett.

Ipari beruházások híján nem pörög az ingatlanpiac Szolnokon. Az árak viszont nőnek, de ez egy fontos nemzetgazdasági mutató miatt van. Kiderült az is, mely ingatlanokat keresik leginkább a vármegyeszékhelyen. Az ingatlanpiac szolnoki és vármegyei statisztikáit néztük meg az Ingatlanbazár segítségével.

Baleset történt péntek délután Szolnokon. A Debreceni úton két személyautó hajtott egymásba. Az autók frontálisan karamboloztak, mindkettőben csak a vezető ült, a sofőrökhöz mentő érkezett.

Új kutatóintézet nyílik Tiszafüreden, miután a Debreceni Egyetem és a város megállapodott, hogy a Tisza-tó partján hoznak létre egy különleges természettudományi műhelyet. Az új szervezet kutatási területe ráadásul Tiszafüred szempontjából is meghatározó jelentőségű. A kutatómunka néhány hónapon belül kezdetét veszi.

Több mint harminc éve az egyik megkerülhetetlen alakja vármegyénk sportéletének, rengeteg cikk és több könyv is megjelent a neve alatt. A hetvenedik születésnapját ma ünneplő szakember, Varga Csaba 1997 óta erősíti szerkesztőségünket. Vele beszélgettünk a kezdetekről, jelenről, jövőről, valamint érdekes történetekről is.

Kigyulladt egy családi ház Zagyvarékason péntek hajnalban. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók kiérkezésére az épületben egy gázpalack felrobbant. A tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be, majd ventilátorral átszellőztették a házat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában