Atlétika

2024.07.02. 07:00

Nyolcszoros országos bajnoka van Szolnoknak

Immár a 129. Atlétikai Magyar Bajnokságot rendezték a hétvégén, amelyen a Szolnoki MÁV SE és a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzői is képviselték vármegyénket. Atlétáink tizenegy különböző versenyszámban adták le nevezésüket, Rivasz-Tóth Norbert pedig a gerelyhajítás magyar bajnoka lett vasárnap.

Kiss Ádám

Ezúttal a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban gyűltek össze az ország legjobb atlétái, hogy versengjenek a bajnoki címért, valamint kiemelten fontos esemény volt azon sportolók számára is, akik közel állnak ahhoz, hogy olimpiai indulást érő helyen zárják a kvalifikációs időszakot.

RIVASZ-TÓTH Norbert, atlétika, gerelyhajítás
Rivasz-Tóth Norbert nyolcadik magyar bajnoki címét ünnepelhette
Forrás:  MTI

A százméteres síkfutás versenyszámában indult a Szolnoki MÁV SE két sprintere, Pázmándi Dominik és Medgyessy Máté, valamint jelenleg a Nyíregyháza színeiben versenyző szolnoki Boros Bence is. Az előfutamokban Pázmándi idei szezonja legjobb eredményét elérve, 10.76 másodperces idejével harmadik, Boros 10.78-al saját futamában a második lett, Medgyessy pedig 11.03-al próbált az A döntőbe kerülni. Ez végül neki nem sikerült, viszont Boros Bence bronzérmet szerzett (10.59 mp), Pázmándi Dominik pedig egyéni legjobbját beállítva lett a hatodik (10.67 mp).

A két MÁV-os fiú a 4x100 versenyszámában is érdekelt volt, Sipos Jánossal és Szabó Dániellel kiegészülve ezüstérmet szereztek 41.60-as idejükkel.

Ecseri Angéla ezúttal is a négyszáz méteres távot választotta, 58.54 másodperces időfutamos eredménye a tizenhetedik helyre volt elég.

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola hármasugrója, Erdős Veronika hat próbálkozásából három lett érvényes, 11.61 méteres eredménye a hetedik legjobb volt a női mezőnyben.

Farkas Emese hatodik lett diszkoszvetésben (41.75 méter), Nagy Viktória pedig a gerelyhajítás számát zárta ebben a pozícióban (42.72 méter). Tóth-Rácz Luca a súlylökő hölgyek között az ötödik helyet szerezte meg, 13.42 méteres eredménye az idei legjobbja volt a Szolnoki MÁV SE sportolójának.

A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzője, Kocsis Anna Luca a száz méteres táv második előfutamában indult és futott be másodikként, 11.89 másodperces ideje A döntőt ért. A húszéves sprinter javítani is tudott selejtezős idején, 11.86-al a negyedik helyen ért célba a fináléban. A másnapi kétszáz méteres táv már nem sikerült ilyen jól Lucának, 25.01-es idejével nem került be a legjobbak közé.

Medgyessy Máté vasárnap a kétszáz méteres távon is érdekelt volt, egyéni legjobbjával kvalifikált a döntőbe (21.68 másodperc), ahol azonban sérülés miatt nem állt rajthoz.

Gerelyhajításban a korábbi magyar csúcstartó Rivasz-Tóth Norbert 2021 után újra aranyéremnek örülhetett, 70.02 méteres dobása több, mint egy méterrel múlt felül a második helyezettét.

– A sérülésem miatt sajnos a párizsi ötkarikás játékokra nem tudtam kijutni, így az idei évben az országos bajnokság kiemelt jelentőséggel bírt a versenynaptáramban – értékelte a versenyt Rivasz-Tóth Norbert. – Ennek tükrében különösen örülök, hogy megszereztem a nyolcadik magyar bajnoki címemet. Már a szeptemberben kezdődő világbajnoki kvalifikációs időszakra készülök, de a hosszútávú céljaim között szerepel a 2028-as Los Angeles-i olimpia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában