Összefoglaló

2024.07.03. 20:38

Elhunyt Smile, a zagyvarékasi mentőkutya – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Optikai kábeleknek szánt árok ásása közben bukkantak egy rendkívül érdekesnek tűnő régészeti leletre Martfűn, a Kövérmajornál. A szenzációs lelet az őskorból származhat.

Forrás: szoljon.hu

Alig két hét és kezdetét veszi a térség, de az ország egyik legnépszerűbb eseménye Mezőtúron. Az East Fest idén világsztárokat és számos különleges programot kínál a fesztiválozóknak.

Menet közben szakadt ki az autóból a kerék Jászdózsánál.

Szolnok ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács (International Military Sports Council – CISM) által megrendezett, 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak. Szerda délelőtt ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a rangos megméretés.

Több mint kétszázan gyűltek össze kedden este az általános iskola előtt, hogy tiltakozzanak az iskolaigazgatói pályázat eredménye ellen. A helyiek július elsején értesültek a Belügyminisztérium döntéséről miszerint az eddigi igazgató, Szabó Péter pályázatát elutasították, és új vezetőt bíztak meg az intézmény irányításával. A tüntetés szervezői petíciót indítottak, melyben a döntés felülvizsgálatát kérik.

A Magyar Hidrológiai Társaság 41. alkalommal szervezte meg országos vándorgyűlését. A nagyszabású szakmai rendezvénynek a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa ad otthont. A plenáris nyitóülést egyebek mellett a vízgazdálkodást is érintő pódium-, majd szekcióbeszélgetések követték szerdán.

Több mint egy éven át árult erős kábítószert a minap elfogott kunszentmártoni díler.

Keresztes Ildikó énekelt a fiatal szolnoki fotós, Ádám Adrienn kiállításának szerdai megnyitóján.

Tizenhárom év önzetlen szolgálat után megpihen Smile, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport méltán híres tacskó mentőkutyája. A Smile haláláról szóló szomorú hírt Turi László, a mentőcsoport vezetője közölte a csapat közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában