Labdarúgás

2024.04.03. 18:00

Potyogtak a gólok Jászfényszarun

Idén immár harmadik alkalommal rendezték meg Jászfényszaru VSE által szervezett utánpótlástornát, a Húsvéti Nagy Gólvadászatot. A kétnapos megméretésen összesen huszonnégy egyesület vett részt, amelyek közel nyolcvan csapatot indítottak kilenc különböző korcsoportban. Ezúttal nem csak a fiúk, hanem az utánpótláskorú lányok és a felnőtt nők is versenyeztek az érmekért.

Kiss Ádám

A Húsvéti Nagy Gólvadászatnak a Jászfényszarui Sporttelep center- és edzőpályája adott otthont, amelyet több kisebb játéktérre osztottak.

Jászfényszaru, labdarúgás, utánpótlástorna, Húsvéti Nagy Gólvadászat
Huszonnégy egyesület vett részt az immár harmadik alkalommal megrendezett Húsvéti Nagy Gólvadászaton Jászfényszarun
Fotó: Pesti József

– Hosszú szervezési folyamat eredménye, mire összejön ez a közel hetven csapat – nyilatkozta a Jászsági Térségi TV-nek Vitányi Szabolcs, a Jászfényszaru VSE elnöke. – Ilyenkor az utánpótlásban dolgozó kollégáim a szülői közösséggel összefogva valósítják meg ezt a kétnapos futballünnepet. 

Pénteken öt korosztályban zajlottak a küzdelmek, összesen harmincnyolc csapat lépett pályára. A szombati napon pedig négy korcsoport negyven alakulata csapott össze.

– Rendszeres visszatérő résztvevőnk az Eger és a Mezőkövesd, de az újpestieket is többször vendégül láttuk már – folytatta az elnök. – Idén először viszont a felcsútiakat is fogadhattuk a tornánkon.
Péntek délelőtt az U6, U8 és U13 korosztály küzdelmei nyitották meg a húsvét előtti összecsapások sorát.

A legifjabbakat két darab négy fős csoportba osztották, ahonnan a legjobb két-két csapat jutott tovább az eldöntőbe. A korosztály végső győztese a kecskeméti SC Hírös-ÉP csapata lett, a szolnoki Szanda Focisuli pedig bejutott az elődöntőbe, végül a negyedik helyet szerezte meg.

Végeredmény: U6: 1. SC Hírös-Ép, 2. Eger SE, 3. Nagykáta SE

Az U8-asok tízfős mezőnye szintén két csoportban mérkőzött meg egymással. Vármegyei kötődésű csapataink a helyosztókon voltak érdekeltek, amelyen a Jászfényszaru az elődöntős veresége után a negyedik helyen zárt.

Végeredmény: U8: 1. UTE, 2. Felcsút SE-PFLA, 3. Abonyi KID FC

Az U13-as korosztály végelszámolásában a budapesti csapatok domináltak, mert bár a Karcag megnyerte csoportját, az elődöntőben nem sikerült felül kerekednie II. kerületi ellenfelén, majd a bronzéremért vívott csatában is alulmaradtak, így végül a negyedik helyet szerezték meg a nagykunságiak.

Végeredmény: u13: 1. Carvalho BLAUSE, 2. II. Kerület UFC I., 3. II. Kerület UFC II.

Délután az U15-ös lányok, valamint a felnőtt nők léptek pályára, előbbiek hatfős mezőnyében egyszer játszottak egymással a csapatok, utóbbiak pedig kétszer mérkőztek meg a négyfős csoportban.

Végeredmény: Leány U15: 1. Eger SE, 2. Abonyi KID FC, 3. Eger SE U13, 4. Tehetség SE, 5. JVSE rózsaszín, 6. JVSE fehér

Női felnőtt: 1. Nagykáta SE, 2 JVSE Rózsaszín, 3. Aranyszarvas SE, 4. JVSE fehér

Szombaton is folytatódtak a küzdemek, ezúttal az U7, U9, U10 és U11-es fiú korosztályokkal, valamennyien tíz-tíz fős mezőnyben, két-két csoportba osztva.

Az U7-eseknél a csoportgyőztes játszotta egymással a döntőt, a csoportmásodikok küzdelméből pedig a Szanda Focisuli került ki győztesen a bronzéremért játszott meccsen, a Jászárokszállás a negyedik lett. 

Végeredmény: U7: 1. Felcsút SE - PFLA, 2. Újpest FC, 3. Szanda Focisuli SE

Az U9-es korosztályban a hazai csapat diadalmaskodott, de a csoportgyőztes Szolnoki MÁV is elődöntőt játszott, végül a negyedik helyet szerezte meg.

Végeredmény: U9: 1. Jászfényszaru VSE, 2. UTE, 3. Eger SE

Az U10-eseknél is dobogón végeztek a csoportból elsőként túljutó Jászfényszaru fiataljai, akik a bronzmeccsen a Gödöllő csapatát győzték le.

Végeredmény: U10: 1. UTE Grassroots, 2. Carvalho BLAUSE, 3. JVSE

Végül, de nem utolsó sorban az U11-es korosztályban a Szanda Focisuli ezüstérme zárta le a közel 1800 látogatót vonzó kétnapos megméretést.

Végeredmény: U11: 1. Ceglédi VSE, 2. Szanda Focisuli SE, 3. Carvalho BLAUSE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában