Labdarúgás

2024.02.08. 11:00

Új játékosok lendíthetnek a Kisújszállás játékán

Nagy változáson esett át nyáron a Kisújszállás csapata, amely idén fiatalabb kerettel vágott neki a szezonnak. Ez meglátszódott az eredményen is, féltávnál jelenleg a tizennegyedik az együttes, Újfalvi Erik vezetőedző viszont szebb tavaszt vizionál gárdájának.

Kovács Levente

Oros Péter (labdával) vezeti a Kisújszállás góllövőlistáját hat találattal

Fotó: Kisújszállási Foci szurkolók csoport/Facebook

Több meghatározó játékos is távozott nyáron a Kisújszállástól, amely az előző idényben a bajnokságban a negyedik, a Megyei Kupában pedig a harmadik helyen végzett. Főleg fiatalokkal töltötte fel keretét az együttes, amely így kisebb elvárásokkal indult neki a szezonnak. 

– A nyári időszakban a 8-12. hely elérését tűztük ki célul – emlékezett vissza Újfalvi Erik, a Kisúj­szállás vezető­edzője. – Ez az őszi félévben nem igazolódott be, viszont a bajnokság végéig szeretnénk ezt a pozíciót elérni. Hét-nyolc olyan játékosunk elment, akik oroszlánrészt vállaltak a tavalyi szereplésben, így sokkal többet kellett dolgoznunk. Egyáltalán nem vagyok elégedett a jelenlegi helyezésünkkel, de sajnos az ősz alapján ez a rea­litás, még akkor is, ha idegenben kellett lejátszanunk az összes mérkő­zésünket, ami nem volt könnyű. 

A Kisújszállásnál január 8-án kezdődött a közös munka, heti három edzéssel. Újfalvi Erikék egy mezőtúri teremtornával indították a meccsek sorát, ezen negyedik helyen végzett az együttes. Ezt követően kikaptak a Gyomaendrődtől (4–2) és a Mezőtúrtól (5–2), utóbbit viszont le is győzte a csapat egy másik találkozó alkalmával (3–1). A kisújszállásiak bajnoki főpróbája a hétvégi, Kunhegyes elleni összecsapás lesz. 

Három új játékos érkezett az együtteshez télen, a védő Horváth Bence Dévaványáról, illetve két támadó, Balázs Gergely és Kisari Tibor. Előbbi a bajnokságbeli rivális Szajoltól, utóbbi pedig az NB III.-as Körösladánytól tette át a székhelyét. 

– A célunk nem változott tavaszra – szögezte le Újfalvi Erik. – Építkezési fázisban vagyunk, viszont mindig mondom a srácoknak, hogy ettől függetlenül teljesítenünk kell a bajnokságban. Emellett egy olyan csapatot szeretnénk létrehozni, amely hosszú távon tagja lehet a vármegye I. élmezőnyének. Mindössze tizen­nyolc gólt szereztünk ősszel, így a helyzetkihasználáson javítanunk kell, ebben segítségünkre lehetnek az új érkezők is. 

A Kisújszállás őszi eredményei:

Kunszentmárton–Kisújszállás 3–2, Cserkeszőlő–Kisújszállás 3–1, Kunhegyes–Kisújszállás 1–4, Kenderes–Kisújszállás 1–1, Tiszaföldvár–Kisújszállás 7–0, Jászfényszaru–Kisújszállás 2–0, Szajol–Kisújszállás 3–1, Tószeg–Kisújszállás 2–0, Tiszagyenda–Kisújszállás 1–2, Rákóczifalva–Kisújszállás 3–2, Jánoshida–Kisújszállás 0–1, Mezőtúr–Kisújszállás 3–1, Lurkó Focimánia–Kisújszállás 2–1, Törökszentmiklós–Kisújszállás 3–0, Jászberény–Kisújszállás 3–2.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában