Labdarúgás

2023.11.18. 16:57

Fontos mérkőzést nyert a Martfű

Hatpontos mérkőzés várt a Martfűre az első „tavaszi” fordulóban. Kettejük korábbi találkozóján fordított szereposztásban a Füzesgyarmat sima győzelmet aratott a tiszazugiak otthonában, ezúttal Czinkon Szabolcs együttese hasonló különbségű sikerrel vett revansot.

Jegesi László

A fekete mezes martfűieknek sikerült megtartaniuk előnyüket a Füzesgyarmat ellen

Fotó: Nagy Balázs

NB III. Dél-Keleti csoport, 16. forduló

Füzesgyarmati SKMartfűi LSE 03 (02)

Füzesgyarmat, 200 néző, vezette: Török Mihály (Gergely M., Juhász B.)

Martfű: LADÁNYI Draskóczi, Mlinárcsik, Polyák, Telinger, Vadas (Tóth N., 77.) PINTÉR V. (Szedlák, 89.), Asztalos, DESNICA (Izsold, 89.), KASIK Kriska (Szabó T., 72.). Edző: Czinkon Szabolcs.

Gólszerzők: Desnica (29., 79.), Bella (39. öngól).

A tartalékos martfűi együttes nagyszerű taktikával állt ki erre a mérkőzésre. A hazai gárda már az első félidőben sem talált fogást rajtuk, csak szögletből és oldal szabadrúgásokból  veszélyeztette Ladányi Patrik kapuját. Nem úgy, mint vendégeik, akik első góljuk előtt egy szöglet utáni kipattanó labdát játszottak ki sakk-mattra, majd tíz perc múlva egy tudatosan végig vitt akció után igaz öngólnak köszönhetően szerezték meg a második találatukat (02). 

Ez nagyon megnyugtatta a csapatot és a második félidőben ott folytatta a Martfű, ahol az elsőben abbahagyta. Okos játékuk következtében szinte csak a füzesgyarmati kapu előtt adódott helyzet, Czinkon Szabolcs fiai hamarabb is lezárhatták volna a mérkőzést. Végül ez csak a hajrában sikerült nekik, győzelmüket így sem veszélyeztette semmi.

Czinkon Szabolcs: Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert maradéktalanul betartották a megbeszélteket és nem hagyták, hogy szereplésünk negatív szériába csapjon át. Több támadásunkban is viszontláttam azt, amiket edzéseken gyakoroltunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában