Labdarúgás

2023.11.04. 16:58

Bronzérmes magyar válogatott a minifutball vb-n

Megnyerte a bronzcsatát magyar válogatott az egyesült arab emírségekbeli Rasal Khaimahban zajló minifutball-világbajnokság helyosztóján, miután 3–1-re legyőzte Azerbajdzsán csapatát. A mieink soraiban mindegyik meccsen Tajti Bence, a tiszafürediek kapusa védett.

Varga Csaba

A világbajnoki bronzérmes magyar válogatott

Forrás: minifoci.hu

Öt győztes és egy vesztes meccs után az Eb címvédő azeri válogatott várt a mieinkre a világbajnoki bronzéremért folyó csatában. Remekül kezdett csapatunk és a 3. percben már meg is szerezte a vezetést, az egykoron több Szolnok megyei nagypályás csapatban is megforduló, Ladányi Dávid szabadrúgásból a jobb oldalról, mintegy 10 méterről óriási gólt ragasztott az azeri kapu bal oldalába, 1–0. Megfogta a korai magyar gól az ellenfelet, mert nem lelte a fonalat, csapatunk pedig jól védekezett, és Tajti kapus is rendre a helyén volt. Sőt a 12. percben Kövesdi Zsombor labdát szerzett, aki a félpályáról a kinn álló kapus mellett a hálóba lőtt, 2–0.

A térfélcsere Ladányi megsérült hordágyon kellett levinni a játékost, aki később már nem térhetett vissza. Hat perccel a vége előtt szépített az azeri csapat, Alizada révén, 2–1. A magyar együttes azonban a végjátékban Kozó Viktor lesipuskás találatával megszerezte a harmadik gólját, amely egyben a győzelmet és világbajnoki bronzérmet is jelentett a mieink számára.

Nem csoda, hogy a lefújás után örömtáncot járt a magyar tábor, hiszen világversenyen először nyertek érmet.

Magyarország–Azerbajdzsán 3–1 (2–0) 

Gólszerzők: Ladányi (3.), Kövesdi (12.), Kozó (47.) ill. Alizada (44.)

A vb bronzérmes magyar válogatott kerete:

Kapusok: Tajti Bence, Bohony Bálint Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Kozó Viktor, Nádasi Kornél, Dunai András, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence. Szövetségi kapitány: Nagy Lajos.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában