Meglepték testvértelepülésüket

2 órája

Ismét Nagyabonyba látogatott Abony, egy nemes cél vezérelte őket

Ismét testvértelepüléséhez látogatott Abony. A Rákóczi Szövetség anyanyelvi programja a külhoni magyar gyerekek magyar tannyelvű iskolában való tanulását támogatja. Ehhez csatlakozott Abony is, ennek apropóján jártak a közelmúltban a szlovákiai községben.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Széchenyi István szállóigéje szerint, „ nyelvében él a nemzet”. Ez a vezérfonala annak a kezdeményezésnek, amelyhez Abony is csatlakozott. A Rákóczi Szövetség anyanyelvi programja azt a célt szolgálja, hogy a külhoni magyar gyermekek is magyarul tanulhassanak. Ezt szerette volna támogatni Abony a közelmúltban szervezett akciójával.

Rákóczi Szövetség anyanyelvi programja
A Rákóczi Szövetség anyanyelvi programja a külhoni magyar gyerekek magyar nyelvű tanulását támogatja. Ehhez csatlakozott Abony is, ennek apropóján látogattak el Nagyabonyba, ajándékokkal felvértezve
Fotó: Facebook.com / Pető Zsolt

Az ovisokat és az iskolásokat is meglepték

– Az óvodába játékokat és könyveket is vittünk. Ezután az első osztályosokat köszöntöttük az iskolában, akik magyar nyelvű műsorral kedveskedtek nekünk – részletezte Abony polgármestere. Az előadás után negyvenöt első osztályos nebuló kapott ösztöndíjat, amely a Rákóczi Szövetség anyanyelvi programjához kötődik. Pető Zsolt emellett az abonyi származású Zalán Tibor költő és dramaturg  gyermekkönyvével is megajándékozta az iskolákat, amelyeket az igazgatók vettek át.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában