Vízilabda

2023.08.27. 08:35

Kupavisszavágót játszik a Szolnoki Dózsa

Két esztendő múltán ismét a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé juthat a Szolnoki Dózsa-Praktiker, ahhoz azonban le kell győznie az OSC legénységét a vasárnap 18 órakor kezdődő visszavágón, amelynek majd a tiszaligeti Vízilabda Aréna ad otthont.

Varga Csaba

A gólok mellett a védekezésre is figyelnie kell a szolnoki csapatnak a vasárnapi visszavágón

Forrás: Szolnoki Dózsa

Fotó: Illyés Csaba

A péntek esti odavágón 9–9-re végeztek a felek az OSC otthonában. Változatos, élvezetes mérkőzés volt, amelyen felváltva vezettek csapatok. Igaz, a záró felvonásban a Dózsának volt nagyobb sansza a győzelemhez, hiszen 9–7-re is vezetett, a hazaiak azonban kiharcolták a döntetlent. Így meccsnullról indul a vasárnapi visszavágó.

Az első összecsapáson a szolnokiak jobbszélsője, Szeghalmi Zsombor három góllal segítette az övéit.

– Végig kiélezett, nagyon fizikális párharc volt – emlékezett vissza a pénteki meccsre Zsombor. – Azt gondolom, hogy egy-két hibától eltekintve jól játszottunk, mindenki kihajtotta szívét-lelkét. A vasárnapi visszavágó is hasonlóan kemény mérkőzésnek ígérkezik. Hajtani fog az OSC, mi azonban a hazai medencében ki akarjuk harcolni a továbbjutást.

A párharc győztese jut a legjobb négy közé. Döntetlen esetén ötméteresek döntenek majd.

A további negyeddöntők: BVSC–FTC (16–24, 9–15) továbbjutott az FTC kettős győzelemmel. Vasárnap: Eger–Honvéd, 11.00 (első meccs: 7-17), Kaposvár–Vasas 11.00 (11-21).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában