Labdarúgás

2023.08.19. 14:00

Az Abádszalók otthonában rajtol a címvédő a Vármegye II. nyitányán

A Vármegye I.-hez hasonlóan hétvégén rajtol a Vármegye II. 2023/2024-es szezonja is.

Kovács Levente

A kék mezes jászapátiak idén is az egyik legnagyobb bajnokesélyesek a vármegyei másodosztályban

Fotó: Pesti József

A bajnokságban tizenegy csapat szerepel, az együttesek pedig háromszor találkoznak egymással, így összesen 33 fordulót rendeznek az idényben. Mivel páratlan számú a mezőny, így minden hétre jut egy szabadnapos gárda, az első körben ez a Tiszajenő lesz.

Már a nyitányon csonka fordulót rendeznek a másodosztályban, ugyanis a Jászboldogháza létszámhiányra hivatkozva lemondta a Jászalsószentgyörgy elleni mérkőzését, a három pontot pedig a szentgyörgyiek kapták meg, így tehát csak négy mérkőzést rendeznek csak szombaton.

Tiszaszentimre–Kunmadaras

Mindkét csapat nagy átalakuláson, és edzőváltáson ment át a nyáron, ezért nehéz lehet megjósolni, melyik csapat áll jobban jelenleg. A Szentimrét Szoboszlai Zsolt, a Kunmadarast pedig Varga László irányítja majd a továbbiakban. Az edzőmeccsek mindkét oldalon felemás eredménnyel zárultak, így egyelőre úgy néz ki,  egyenlő erők küzdelmét láthatjuk a hétvégén. 

Jászárokszállás–Fegyvernek

A Vármegye I.-ből kiesett árokszállásiak is nagy átalakuláson mentek át nyáron, többnyire fiatal játékosok alkotják a csapatot. A Fegyvernek erősödött az előző idényhez képest, így esélyesként várhatják az első fordulót.

Túrkeve–Besenyszög

Az újonc Besenyszög a Túrkevéhez látogat az első körben. A hazaiak lehetnek a találkozó esélyesei, a keveiek vélhetően idén is a középmezőnyre pályáznak, míg  a vendégek célja az lesz, hogy helytálljanak a Vármegye II.-ben.

Abádszalók–Jászapáti

A tavalyi bajnok, Apáti Abádszalókon kezdi meg a szezont. A jászságiak idén is bajnokság fő esélyesei lesznek várhatóan, azonban érdemes lesz vigyázniuk, ugyanis tavaly is két pontot otthagytak a Tisza-tó partján. A szalókiaknak  bravúrra lesz szükségük az ismétléshez.

Az első forduló programja:

Szombat: Tiszaszentimre–Kunmadaras, Jászárokszállás–Fegyvernek, Túrkeve–Besenyszög, Abádszalók–Jászapáti, 17.00. Jászboldogháza–Jászalsószentgyörgy 0–3. Szabadnapos: Tiszajenő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában