Vízilabda

2023.08.12. 21:57

A szolnoki Cseh Maxim kétgóllal segítette csapatunkat az Eb elődöntőbe

Újabb győzelmet aratott U17-es vízilabda válogatottunk a törökországi Manisában zajló Európa-bajnokságon. Mieink, amelynek soraiban szerepel a Szolnoki Dózsa fiatalja, Cseh Maxim is, magabiztosan nyolcgól különbséggel verték a hollandokat, és ezzel az elődöntőbe jutottak.

Varga Csaba

A fehér sapkás magyar csapat könnyedén verte a hollandokat

Forrás: mvlsz.hu

A csoportelsőségért plusz szabadnap is járt a csapatunknak, amely így kihagyta a középdöntőt, és a hollandokkal találkozott az elődöntőért.

Válogatottunk semmit bízott a véletlenre, már az első negyedben háromgólos előnyt szerzett. A nagyszünetig egyaránt két-két gól termeltek a felek, 6–3. A fordulás után azonban a gázpedálra lépett csapatunk, jó kapus teljesítménnyel, kemény védekezésből kiindulva egy 5–0-s rohammal állva hagyta ellenfelét. Innentől eldőlt a meccs, csak a különbség volt kérdéses, ami nyolcgól lett, amikor megszólalt a mérkőzés végét jelző dudaszó, 13–5.

– Úgy gondolom jó meccset tudhatunk magunk mögött, kifejezetten örülök, hogy meg tudtam szerezni az első gólomat az Európa-bajnokságon – mondta a vlv-nek a mérkőzést követően a 16 esztendős Cseh Maxim. 

A második és a negyedik negyed elején kicsit megtorpantunk, de rövid idő elteltével ki tudtunk jönni a gyengébb percekből. A védekezésünk magabiztos volt, a meccs jelentős részében nagy iramot tudtunk diktálni. Izgatottan várjuk a vasárnapi elődöntőt, ahol szeretnénk megmutatni a tudásunkat és mérkőzést nyerni.

Ugyancsak a vlv-nek ekképp nyilatkozott Korényi Balázs szövetségi edző: – Megint kiváló volt a kapusteljesítményünk, ez meg is alapozta a mérkőzést, szerintem az öt kapott gól elfogadható. Örülök annak, hogy a hátrányos védekezést tudtuk gyakorolni, jól is működött. Úgy gondolom, hogy sebességben még van fejlődési lehetőség, azon leszünk, hogy ezt kihozzuk a játékosokból. Csináljuk a dolgunkat, ez csak egy lépcsőfok volt, haladunk tovább.

A mieink vasárnap este fél héttől a szerb csapattal mérik össze erejüket a döntőbe jutásért. A másik ágon ágon spanyol–görög meccset rendeznek.

Magyarország–Hollandia 13–5 (4–1, 2–2, 5–0, 2–2) 

Gólszerzőink: Cseh M. Tóth A., Doroszlai, Tóth M., Haverkampf, 2-2, Balogh B., Tátrai, Lugosi. 

További eredmények: Görögország–Horvátország 13-7, Spanyolország–Olaszország 7-6, Szerbia–Montenegró 15–9.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában