Labdarúgás

2023.07.20. 13:51

Bajnoki ritmusban lüktető edzőmeccset nyert meg a Tiszafüred

Lejátszotta utolsó előtti felkészülési mérkőzését szerdán este a Facultas-Tiszafüredi VSE labdarúgó csapata. Csoportbeli ellenfelükkel, a DVTK második együttesével néztek farkasszemet ezúttal, és ezt az akadályt is jól vettėk Dorcsák Zoltán edző fiai.

Jegesi László

Csoportriválisát győzte le szerdán a sárga-kék füredi alakulat

Fotó: Pesti József

NB III.-as gárdáink közül csak a Tisza-tó-partiak szerveztek hétközi felkészülési találkozót, a többiek nem léptek pályára. Szépszámú nézősereg volt kíváncsi Tiszafüreden a remek időben és jól előkészített talajon játszott mérkőzésre, érdeklődésük az új játékosoknak is szólt természetesen. Akikből volt bőven a pályán, úgy tudjuk, hogy valamennyiükkel sikerült is megegyeznie a vezetőségnek a jövő hét végén kezdődő bajnoki szezon előtt.

A kilátogató szurkolók küzdelmes meccsnek lehettek szemtanúi, amely már egyértelműen bajnoki ritmusban lüktetett. A korábban lejátszott találkozókkal ellentétben nagyobb volt az iram, de azért látszott a füredieken az elvégzett munka okozta fáradtság. Ennek ellenére hatvan percig nem cserélt a tréner, csak utána bontotta meg a fejben már a bajnoki rajtra elképzelt csapatát. Jó benyomást tett rá a két új fiatal, Ludvig Zsombor és Harsányi Bence, akiknek azért vetélytársai is akadnak majd a korábban már a felnőtt együttesben bemutatkozott Sallai Tibor és Varga Dániel személyében.

A meccs végül 1–0-ás félidő után 2–1-es tiszafüredi győzelmet hozott, a hazai gólokon pedig Barzsó Attila és az egyik újfiú, Erdei Martin osztozott.

Dorcsák Zoltán így értékelt a mérkőzést követően: – Összességében nem voltam igazán elégedett a látottakkal, de a viszonylagos tompaságot a fáradtság számlájára írom. Sokat dolgoztak a fiúk a mögöttünk lévő időszakban, remélem, hogy a vasárnapi, Szolnok elleni összecsapásra már egy jóval frissebb tizenegyet tudok pályára küldeni. Ennek érdekében szombatra pihenőnapot kapnak a játékosok, s aztán jöhet a főpróba.

Vasárnap egyébként a harmadosztályban érintett csapataink egymás ellen mérkőznek, a Szolnoki MÁV-Tiszafüred mellett Martfű-Karcag találkozót rendeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában