Labdarúgás / Galériával

2023.07.30. 21:21

A hajrában felőrölte a Szolnokot ellenfele

NB III.-as csapataink közül a Karcag és a Tiszafüred is a hosszabbításban vesztett pontokat, a MÁV balszerencsés gólokkal kapott ki.

Jegesi László

Fotó: Pesti József

Dél-Keleti csoport

Körösladányi MSK–Szolnoki MÁV FC 3–1 (1–0)

Körösladány, 200 néző, vezette: Fehérvári Patrik (Juhász L., Kovács Z.)

Szolnok: Csáki – Barna V. (Bakti 65.), Kópis, Szabó R., Sitku – PELLES, Lengyel, Dósa - Pinto (Dobler, a szünetben), Busa, IVÁN M. Edző: Horváth Csaba.

Gólszerzők: Czirok (5.), Rajsli (73.), Jánovszki (78.), ill. Lengyel (52. – tizenegyesből).

Egyéni hiba után korán megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd a Szolnok vette át a kezdeményezést, de fölénye csak helyzetekben mutatkozott meg, gólt nem sikerült szereznie. Lengyel Béla tizenegyesből szerzett egyenlítő gólja után a hazai tréner cserékre szánta el magát, szerkezetet is váltott, amelynek eredményeképp fölénybe került a Körösladány. Percről percre őrölte fel a MÁV játékosainak ellenállását és rövid idő alatt két gólt is szerezve biztosan nyerte meg a találkozót.

Horváth Csaba: – Az első félidőben nem volt benne, hogy a végén vesztesen hagyjuk majd el a játékteret. Jól cseréltek azonban a hazaiak, és csapatomra erőltették akaratukat. Végül megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Észak-Keleti csoport

Facultas-Tiszafüredi VSE–Termálfürdő FC Tiszaújváros 2–2 (2–1)

Tiszafüred, 400 néző, vezette: Szilágyi Sándor (Flinta, László I.)

Tiszafüred: Tajti – Ludvig, BERNÁTH, Fülöp, Szövetes – BARZSÓ, Dankó (Oláh N. 61.), Mácsai – NAGY Zs. (Lukovszky  83.), Papp K. (Erdei 71.), ENGEL. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Nagy Zs. 2 (14., 22.), ill. Tóth B. (8.), Valkay (90+4.)

Kiállítva: Fülöp (93.)

Meglepte ellenfelét a vendégcsapat, és nagyon korán megszerezte a vezetést egy jól eltalált lövés nyomán. A Tiszafüredet felpaprikázta a gól, és remek támadásokat vezetett a folytatásban. Nyolc perc alatt meg is fordította az eredményt, és kézben tartotta a mérkőzést. Egy veszélyes szabadrúgást kellett ugyan hárítani Tajti Bence kapusnak, de nagy helyzet nem alakult ki a Tiszaújváros előtt.

A második félidőben tovább rohamozott a pályaválasztó, amelynek eredményeképp Nagy Zsolt a harmadik gólját is megszerezhette volna, de a gólvonalról mentettek a védők. A kihagyott helyzet némiképp felhozta a vendégeket, de támadásaik nem jelentettek igazi veszélyt a hazai kapura. A hajrában egy szerelési kísérletet szabadrúgás követett, a sorfalon megpattanó labdából pedig szerencsés körülmények között egyenlített az ellenfél.

Dorcsák Zoltán: – Nagy csalódás ért bennünket a hajrában, mert a fiúk mindent elkövettek a siker érdekében. Ha Nagy Zsolt harmadik helyzetét is gólra váltja, most győzelemnek örülhetnénk, így meg kellett elégednünk az egy ponttal.

 

Sényő FC–Karcagi SE 3–2 (1–0)

Sényő, 300 néző, vezette: Szigetvári Márk (Balla, Bense)

Karcag: Fedinisinec – Kovács D. (Győri B., 71.), Győri Á., Kis B. (Aranyos, 71,), Pataki Z. (Szentannai, 87.) – NIKICS, Hujbert – Maruscsák, Szabó L. (Andrics 63.), Constantinescu – Kalmár F.. Edző : Csillag László.

Gólszerzők: Kapacina (24.), Lizák (67.), Kovács Á. (90+6.), ill. Szabó L. (58.), Hujbert (90.).

A Karcag elképzelése szerint alakult a találkozó nagy része, de a fontos pillanatokban hibákat vétettek játékosai. Két gólt is saját partdobásaik után kaptak, így hiába alakítottak ki két nagy helyzetet is az első félidőben, hazai vezetéssel vonultak pihenőre a játékosok.

A folytatásban továbbra is a vendégek diktálták a tempót, de mindig a Sényő szerezte meg a vezetést. A hajrában sikerült újra kiegyenlíteni Csillag László együttesének, és már a győzelemre hajtottak, ez pedig végül is a vesztüket okozta.

Csillag László: – Sajnos nem sikerült az első meccset behúzni, három nagy hibát is vétettünk, és túl nagy területet adtunk ellenfelünknek, amely végül a vereségünket okozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában