Összefoglaló

3 órája

Fürjtojás ínyencségeket is szerepeltek a szolnoki Dunszt! kínálatában – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Egyik fuvardíját sem fizette ki a pofátlan szolnoki utas. Mondjuk nem is akarta... A vérlázító taxis átverés főszereplőjének bíróság elé kell állnia.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Minden évben más-más jászsági településen rendezik meg a Jász Baráti Társaságok fórumát, mely lehetőséget teremt többek között a közösségek erősítésére, a helyi értékek, programok megismerésre és a civileket érintő problémák feltérképezésére. A találkozónak idén Jászapáti adott helyet.

Új ismeretterjesztő előadás-sorozat indul Jászberényben. Az első Herbaesten a gyógynövény terápia jótékony hatásai kerülnek fókuszba.

A nyugtaadást továbbra is szigorúan ellenőrzik. Ezen a héten is több helyen feltűnnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai. Működik az adótraffipax.

Csábító illatok, ínycsiklandó ízek, remek hangulat és pazar helyi termékek csalogatták az érdeklődőket a szolnoki Hild térre vasárnap délelőtt. A szolnoki Dunszt! A helyi termék ünnepe elnevezésű rendezvény csábító portékái között mindenki megtalálta a kedvére valót, a legkisebbek a népi játszótéren és a borjak karámjánál szereztek felejthetetlen élményeket.

„A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” országos verseny karcagi értékelését tartották szombaton a Zuglógerben.

Kedves műsorokkal, köszöntővel és színpadi produkciókkal ünnepelték a héten a szépkorúakat Örményesen, az Idősek Világnapja alkalmából.

Sokan két kerékre pattantak a Kertvárosi kerekező elnevezésű, remek hangulatú szolnoki programon vasárnap.

Dalostalálkozóval ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Jászapáti és Vidéke ÁFÉSZ Kunráth Sándor Pávakör szombaton Jászszentandráson. A rendezvény egyik megható pillanata volt, amikor a jubiláló pávakör és a vendégsereg közösen énekelte a Fölszállotta a páva című magyar népdalt.

Konszenzusos döntés született Jászapáti önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról, amely október 15-én kerül az alakuló ülés elé. A részletekről a város közösségi oldalán élő videóban számolt be pénteken Illés Gergő polgármester és Borbás Zoltán képviselő, a vármegyei közgyűlés alelnöke. A rendkívüli bejelentés során kitértek az alpolgármesterek személyére, a bizottságok összetételére. Közölték azt is, hogy új elemként létrehozzák a közbiztonsági tanácsnoki tisztséget.

Letetették esküjüket a polgármester és a képviselők: szerdán megalakult az új képviselő-testület Tiszafüreden.

Dr. Bartha Júlia orientalista nevét talán már keveseknek kell bemutatni, azoknak legalábbis nem, akiket érdekel a török kultúra. A török hatások a magyar konyhában, valamint számos egyéb területen megfigyelhetők, a karcagi származású néprajzkutató egyebek mellett erről tartott előadást szombaton a szolnoki Damjanich János Múzeumban.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2024. augusztus 3-án folytatólagosan elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 26 esztendős büntetlen előéletű jászkiséri fiatalemberrel szemben. A büntetőügy azért indult, mert a vádlott önkényesen beköltözött egy idős ember házába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában