Labdarúgás

2022.06.10. 06:55

Idén is megrendezték a nagy múltú cibakházi labdarúgótornát

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a napokban a nagy hagyományokkal rendelkező Pünkösd-kupát Cibakházán.

Sebestyén János

Az idei Lénárt Lajos-emlékkupa győztese az Alfi-VitaLlife Team jó erőkből álló együttese lett Beküldött fotó

Fontos megjegyezni elöljáróban, hogy a nagy múltú cibakházi sportrendezvényt a tavaly fiatalon elhunyt közkedvelt labdarúgó, Lénárt Lajos tiszteletére átkeresztelték a szervezők, idén már a második alkalommal. 

A cibaki futballpályán rendezett kispályás tornára ezúttal húsz férfi- és három női csapat nevezett be, utóbbiak a Vénusz-kupáért csaptak össze. A férfiakat négy ötcsapatos csoportba sorsolták, melyben körmérkőzéses rendszerben versengtek négy külön kialakított játéktéren: a győztesek mellett a második helyen végzők tovább folytatták a küzdelmeket az emlékkupáért, míg a harmadik, negyedik és ötödik helyezettek a Citrom-kupáért szálltak harcba a továbbiakban. 

A női labdarúgók a kis méretű műfüves pályán szintén körmeccseket játszottak, azaz mindenki játszott mindenkivel, ráadásul kétszer. A trófeát végül a TISE csapata hódította el, megelőzve a Tószeg együttesét, a harmadik helyen pedig a nemrég alakult martfűi hölgykoszorú végzett. 
Az emlékkupáért küzdő gárdák egy rövid pihenőt követően két négycsapatos csoportban folytatták a versengést. A nyárias, meleg időjárás ellenére jó iramú mérkőzé­seket élvezhettek a szépszámú nézők, s láthatták, hogy a zömében tiszaföldváriakból álló Feláldozhatók csapata, valamint a martfűi és mezőtúri focisták alkotta Alfi-VitaLlife Team játszotta a döntőt. Végül az utóbbi nyert 3–1-re, ezzel elhódítva a serleget, míg a bronzérmet a tiszapüspöki gárdája szerezte meg nagy csatában, az Öregfiúk elleni 3–2-es győzelmének köszönhetően. 

Mindeközben az alsó ágon, a Citrom-kupáért is harcoltak az együttesek, melynek fináléját a tiszaföldvári Czető-Acél Kft. nyerte büntetőkkel a szolnoki Rokkantjókkal szemben. 

A Lénárt Lajos-emlékkupa gólkirályi címét tizennégy találattal a Tiszapüspökit erősítő Pintér Viktor szerezte meg, a legjobb kapus díját az Alfi-VitalLife Team hálóőre, Kormány Péter kapta, míg a Torna legjobb játékosának az Öregfiúk játékosát, Polyák Kristófot választották meg a döntéshozók. Szép gesztus, egyben megható pillanat volt, hogy a rendezvény végén a kupákat Lénárt Lajos leánya, Dorina adta át a nyerteseknek. 

A már megszokott módon, míg a lelkes csapatok versengtek egymással, addig a kilátogatók válogathattak a meccsekkel párhuzamosan lebonyolított programok között. A gyermekeket ingyenes ugrálóvár és arcfestés várta, de meg lehetett tekinteni Patkó Károly olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes „ételszobrász” műalkotásait, ahogyan a SzolDog Kutyaiskola és a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltóság bemutatóját is, valamint a Roland Bohóc Show keretében az arra fogékonyak betekintést nyerhettek a lufihajtogatás rejtelmeibe. Sőt, táncbemutatók is színesítették a műsort, a Dalma Dance Club és a helyi ifjú néptáncosok, a Cibakházi Pántlikások előadásában. A fáradt izmok lazítására pedig a „Siva test és lélek műhely”-ben volt lehetőség. 

A nap végén a tombolahúzás sem maradhatott el, melyen értékes nyeremények találtak gazdára. A szervezők tehát ezúttal is kitettek magukért, felejthetetlen élményekhez juttatva sportolót, nézőt egyaránt.  

Lénárt Lajos (1972–2021) 

Az örökké vidám, remek adottságú, ritkán látott „csibész” csatár egész életét végigkísérte a futball szeretete. Pályafutását az akkoriban méltán híres kunhegyesi sportiskolában kezdte, majd rövid ideig Szolnokon is futballozott. Legszebb éveit Cibakházán töltötte, mellyel az 1994–95-ös idényben a Kunsági csoportot megnyerve a megyei I. osztályba jutott, fontos szerepet vállalva a sikerekből. A megyei élvonalban aztán kilencedik, majd hatodik helyezést ért el csapatával. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában