Kosárlabda

2021.07.02. 07:00

Négy nap alatt három ellenfél vár válogatottunkra

A sikeresen megvívott Eb-selejtezőket követően Japánba utazott férfiválogatottunk, ahol négy nap alatt három tesztmérkőzés vár Vojvoda Dávidékra.

MTI, Varga Csaba

Fogadkozik csapatunk, hogy Japánban sem okoz csalódást

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hétfőn találkozott Kecskeméten a nemzeti csapat, amely jövő szerdától felkészülési tornán vesz részt.

– Itthon két edzést tartottunk, már csak azért is, mert a bajnokság vége óta nem nagyon edzettek a srácok. Szerdán már meg is érkeztünk a japán fővárosba, aztán a háromnapos tokiói karanténban is tudunk majd edzeni – mondta a szakvezető.

– Az az igazság, hogy két éve nem tudtunk ilyen hosszú időt együtt tölteni, ezért is örülök ennek a meghívásnak, ráadásul össze is leszünk zárva, így csak a kosárlabdára koncentrálhatunk. Már a novemberi világbajnoki selejtező lebeg a szemünk előtt.

Ivkovics Sztojan kifejtette, az okinavai tornán az olimpiára készülő házigazdákon kívül a finnekkel és a belgákkal csap össze a nemzeti csapat.

– Edzőmeccsekről van szó, az eredmény most nem fontos. A lényeg, hogy újra együtt vagyunk, és be tudjuk építeni a fiatalokat, azaz Pongó Marcellt, Lukács Norbertet és Fazekas Mátét a keretbe

– tette hozzá a szakvezető.

Hosszú idő után most nincs szolnoki színekben szereplő kosárlabdázó a keretben, de mint tudjuk, Benke Szilárd, Ei­lings­feld János, Keller Ákos és Voj­vo­da Dávid rövidebb-hosszabb ideig megfordult az Olaj soraiban. És akkor még nem beszéltünk Ivkovics Szto­jan­ról, aki játékosként és edzőként is szép sikereket ért el a szolnoki klubnál. Másodedzőként a csapattal tart Pór Péter is, aki nem mellesleg az Olajbányász szakmai igazgatója.

Fogadkozik csapatunk, hogy Japánban sem okoz csalódást
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A válogatott három napot tölt majd Tokióban egy repülőtér melletti szállodában, karanténban, majd az ugyancsak meghívott belga és finn csapattal együtt charterjárattal utazik az 1500 kilométerre délre található Okinavára. A szubtrópusi sziget a 2023-as világbajnokság egyik helyszíne lesz, a vb-selejtezők első szakaszára november 22. és 30. között kerül sor, a csoportok sorsolásának időpontja egyelőre nem ismert.

A magyar válogatott és programja

A KERET: Benke Szilárd (Fal­co KC), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Fazekas Máté (Kecskemét), Ferencz Csaba (Körmend), Golomán György (Spi­rou Basket), Horti Bálint (ZTE KK), Keller Ákos (Falco KC), Lukács Norbert (Alba Fehérvár), Perl Zoltán (Falco KC), Pongó Marcell (Alba Fehérvár), Allen Rosco (Niigata Albirex), Szabó Zsolt (Alba Fehérvár), Váradi Benedek (Falco KC), Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár). (A játékosoknál az előző idénybeli csapatukat vagy a már hivatalosan bejelentett új klubjukat tüntettük fel.)

A magyar válogatott mérkőzései (magyar idő szerint)

Július 7.: Magyarország–Japán, 12.00

Július 9.: Magyarország–Finnország, 8.00

Július 11.: Magyarország–Belgium, 11.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában