Fesztiválgyőztes

2 órája

Pantalone-díj: elismerték a szolnoki színház díszletét

A helyi Móricz Zsigmond Színház szervezésében idén is megtartották a több ezreket megmozgató és megnevettető Vidor (Vidámság és Derű Országos) Fesztivált Nyíregyházán. A vidámság és derű országos seregszemléjén a városban kilenc nap alatt húsz helyszínen százhúsz program közül válogathatott a nagyérdemű. A Szolnoki Szigligeti Színház Pantalone-díj elismerésben részesült.

Mészáros Géza

A színházi produkciók mellett a város több pontján hazai és nemzetközi sztárok koncertjei, képzőművészeti kiállítások, bábelőadások, mutatványosok, élő szobrok, utcaszínház, karikaturisták és artisták is szórakoztatták az érdeklődőket. Az utolsó napon hirdették ki a fesztivál győzteseit. A Pantalone-díj Szolnokra került.

Pantalone-díj
Pantalone-díj járt a New York-i komédia díszletéért. Kirják Róbert, a Móricz színház igazgatója (balról) a napokban, a szolnoki Színműhelyben megtartott előadás után adta át Barabás Botondnak, a Tisza parti teátrum direktorának az elismerést
Forrás: Szolnoki Szigligeti Színház

A fesztivál zárónapján kiosztották a Vidor-díjakat. A legnagyobb nevettetők seregszemléjén idén a Szolnoki Szigligeti Színház vígjátékának, a New York-i komédiának a díszletét tartották a legjobbnak. A díjazott társulatok és művészek az első otthoni előadásuk után, saját közönségük előtt vehetik majd át az elismerést jelentő üvegszobrot.

A legjobb díszletért járó Pantalone-díj Szolnokra került

Az elismerést Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója a napokban adta át a Tisza parti teátrumnak, a legutóbbi, Színműhelyben megtartott előadás után. Barabás Botond, a szolnoki színház direktora pedig az elismerést azonnal a darab rendezőjének, az idén februárban elhunyt Szurdi Miklósnak ajánlotta fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!