Gratulálunk!

2024.08.17. 15:00

Móra Ferenc-díjat vehetett át dr. Pusztai Gabriella

Elkötelezett és alázatos szakmai munkájának elismeréseként vehetett át rangos állami díjat dr. Pusztai Gabriella, a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum igazgatója. A örömhírről az intézmény közösségi oldalán számoltak be.

Pakainé Pusztai Nóra

– Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy múzeumigazgatónk dr. Pusztai Gabriella Móra Ferenc-díjban részesült– írta bejegyzésében a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum pénteken.

Móra Ferenc-díj
Rangos elismerést vehetett át a kunszentmártoni múzeum igazgatója
Forrás: Az intézmény közösségi oldala

A helyi szakemberről úgy fogalmaztak: elkötelezett és alázatos szakmai munkája példamutató, hiszen 1988-tól a kunszentmártoni múzeum vezetője. Számos időszaki kiállítást rendezett 36 éves muzeológusi tevékenysége során. Segítette kiadványok, tanulmánykötetek előkészítését, szerkesztését, lektorálását, eddig két saját könyvet jelentetett meg kézműves ipartörténeti illetve orvostörténeti kutatásairól. A Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ igazgatójaként, múzeumi, közművelődési, könyvtári, óvodai, sport, turisztikai feladatok irányítását végezte, felelt a városi rendezvények lebonyolításáért, a város kulturális, turisztikai tartalmú megjelenéséért a térségben, a megyében, hazai és külföldi programokon.

– Sokoldalú, több évtizedes muzeológiai és intézményépítő tevékenysége alapján méltán kaphatta meg a Móra Ferenc-díj muzeológusoknak adományozható legmagasabb állami szakmai kitüntetést – fejtették ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!