Programkavalkád

2024.08.12. 15:30

Népi ételek főzőversenye, dinnyeevő és sörivó verseny is színesíti a jásziványi falunapot

A Jászság legkisebb települése hazavárja az elszármazottakat a helyi közösségek ünnepére. Augusztus 17-én, szombaton immár huszonharmadik alkalommal rendezik meg a falunapot Jásziványon.

Illés Anita

Nagyszabású falunapra készül az önkormányzat a helyi civilekkel együttműködve. Augusztus 17-én, szombaton reggel 8 órakor Tari András polgármester köszöntőjét követően kezdetét veszi a népi ételek főzőversenye, amelyre a nevezés díjtalan. 

falunap
Nép ételekkel lehet nevezni a főzőversenyre a jásziványi falunapot
Fotó: Pesti József

Bereczki Zoltán lesz a falunap sztárfellépője

Délelőtt 11 órakor Szécsényi Doroti népdalcsokorral vezeti fel az augusztus 20-i megemlékezést. A hagyományoknak megfelelően az ünnepség keretében adják át a Jásziványért Díjat. Délben a jó ebédhez nóta szól, majd 13 órától Dallamok szárnyán címmel operett és táncdal válogatás szórakoztatja a résztvevőket. A szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg, a nap folyamán lesz póthajas hajfonás, népi játszóház, ugrálóvár, arcfestés és csillámtetkó. A főzőverseny eredményhirdetése után 14.15-kor Légrádi Blanka sláger válogatással lép színpadra. Őt követi 15 órakor Ihos József humorista, 16 órakor pedig Csocsesz műsora. A nagyszabású falunapot 18 órától dinnyeevő és sörivó verseny is színesíti. A rendezvény sztárvendégeként 19 órakor Bereczki Zoltán ad koncertet, majd 20 órától a Szabadság Rabszolgái együttes lép fel. Tűzijáték, hajnalig tartó retro disco zárja a programsorozatot. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!