Ajánló

2024.07.27. 06:55

Programok özöne várható szombaton a Jászkunságban – mutatjuk a legjobbakat!

Kunszentmártoni Sárkányhajó Verseny, Magyar Tavak Fesztiválja és Strandok Éjszakája. Csak néhány program, mely szombaton várja a Jászkunságban élőket vagy ide látogatókat.

Molnár-Révész Erika

KUNSZENTMÁRTON Reggel 7 órakor horgászversennyel rajtol a Kunszentmártoni Sárkányhajó Verseny és Körös Parti Sportnap a Túrahajó kikötőben. 10 órakor főzőverseny kezdődik, 10.30-kor indulnak a Sárkányhajó verseny előfutamai. a 13 órás megnyitó után homokvárépítő verseny és gyermek kézműves foglalkozások kezdődnek, majd egyebek mellett strandfoci és röplabdamérkőzések, ügyességi és sörivó verseny színesítik a programot. 17 órakor eredményhirdetések lesznek, 18 órától Beach Party kezdődik DJ Sasával.

programok a jászkunságban, program, fesztivál
Ezúttal sem lesz hiány programokból a Jászkunságban!
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

JÁSZSZENTANDRÁS Reggel 8 órakor főzőversennyel kezdődnek a falunap programjai, majd gyermekprogramokkal telik a délelőtt. A déli, zeneszóval kísért ebéd után 13 órakor átadják a Jászszentandrásért Díjat. 13.45-tól zenés színpadi produkciók kezdődnek, 19 órakor Animal Cannibals, 21-től Lord lép fel, majd utcabál zárja a napot. Az esemény ideje alatt egyebek mellett helyi termelők kirakodó vására, ÉlményVár, kreatív sátor és egészség sarok várja az érdeklődőket.

TISZAFÜRED A Magyar Tavak Fesztiválja második napján reggel 9 órától rajtol a kerékpáros túra a Tiszafüred – Morotva Kerékpáros Pihenőparktól, melyre reggel 8 órától lehet regisztrálni a helyszínen, ahol a Tiszafüredi Fúvósok és a Tiszafüredi Mazsorettek lép fel. A következő megálló 9.40 Poroszló, Delfin kikötő, ahol fellép Duka Elemér & Gipsy Chamber Orchestra. 10.50-kor Sarud, Élményfalu Kalandpart ahol fellép Szakács Erika, a Voice tehetségkutató nyertes énekesnője.

Várhatóan 12.10-kor ér Tiszanána-Dinnyéshátra a menet, ahol László Attila Fonogram-díjas erdélyi magyar énekes ad elő. A 13.30-as megálló a Kiskörei Hallépcső, Lépcső Bisztró, ahol Falusi Mariann és Sárik Péter lép fel Jazzkívánságműsor magyarul címmel. 15.20-kor Abádszalókon, a Tisza-tó strandon a Budapest Ragtime Band fogadja a menetet. 16.25-kor a tiszaderzsi kempingnél állnak meg, Budai Beatrix várja a túrázókat ifj. Sárközi Lajos és Zenekarával. 17.25-kor Tiszaszőlősön Zán András csellóművész zenél. 18.15-kor Tiszaörvényen, a Kormorán Kikötőben András Gábor Róbert tenor operaénekes és Dobrita Roland tenor operaénekes produkciója fogadja a kerékpároskat. A menet 18.55-kor ér vissza a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkba.

ABÁDSZALÓK A fesztivál programjai itt folytatódnak, a strandon 20 órától ajándék koncert kezdődik. Fellép Bársony Bálint és a Magyar Rapsody Projekt.

NAGYRÉV Délelőtt 10 órakor főzőversennyel kezdődnek az V. Csülök nap programjai az általános iskola udvarán. A 15 órás eredményhirdetés után színpadi produkciókkal, koncertekkel folytatódik az esemény, majd 21 órától éjfélig tartó bál zárja a napot.

TOMAJMONOSTORA Délelőtt 10 órától felvonulás kezdődik a településen, mely 11 óráig tart. 10 órától gyermekprogramok indulnak, illetve a Karcagi Mentőalapítvány és a Kunhegyesi Tűzoltóság bemutatója. A déli ebéd után rajtol a stihl láncfűrész bemutató, 14 órától hagyományőrző tánccsoportok lépnek fel.

NAGYKÖRŰ Minden a halételekről szól ezen a napon, a 15. Halkolbász és Halétel-különlegesség Fesztivál programjai 13 órakor kezdődnek a Szabadság téren. 13.15-kor rajtol a halétel főzőverseny, majd kezdődnek a látványtöltés és kóstolás, a halgulyás látványfőzés, borbemutató, szakmai előadások és beszélgetések. A verseny 18 órakor ér véget, a Piac téren ekkor nyílik a zenés gasztroest és éjszakai piac kézműves vásárral. 19 óráról dr. Sepetykó Misa zenél, 20.30-tól az Ati Edge and the Shadowbirds ad koncertet, 22 órától DJ Fenyő zenél.

TÚRKEVE Este 20 órakor indul a Nyáresti Retro buli a Ligetben, a sztárvendég 22 órakor Dj Spigiboy. Az esemény hajnali 2 óráig tart.

BEREKFÜRDŐ Tóparti Szúnyogfesztivált tartanak a Vadkeletben, 18 órától. Az eseményen fellépnek a Tóparti Csellisták, a History, valamint a Perge&Perge.

A strandfürdőben 20.30-tól indulnak a Strandok Éjszakája programjai, 21 órától a Voices társulat lép fel, 22 órától filmvetítés indul, a Csillag születik című filmet lehet megtekinteni. Az esemény éjfélig tart.

JÁSZAPÁTI 18.15-től a Mihály Béla emlékére megtartott koszorúzással kezdődnek a Jászsági Randevú programjai a sportpályán.19 órától operett előadás, 21 órától New Level Empire koncert, 22.30-tól fényjáték, 22.45-től Márió koncert, 23.30-tól hajnalig tartó diszkó várja az érdeklődőket.

TISZAFÖLDVÁR 18.30-tól folytatódik a pénteken kezdődő Tiétek a tér! című programsorozat a város főterén 18.30-tól Csortos Laura Auróra
19-től Ander Bogi, 19.30-tól a Cobblestones, 21-től a Tajpán, 23 órától Johnnie Tailor lép fel.

SZOLNOK Hosszabbított nyitvatartással működik a Véső úti Strandfürdő is a Strandok Éjszakáján, este 20 órától hajnal 1 óráig fogadják a látogatókat, zenével, büfével és tánccal.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS Este 20 órától kezdődik a Strandok Éjszakája a városi strandfürdőben. Az eseményen DJ Fec zenél, és zumbázni is lehet majd. A strand éjfélig tart nyitva, a pénztár viszont már 22 órakor zár.

JÁSZÁROKSZÁLLÁS Ugyancsak 20 órától kezdődnek a Strandok Éjszakája programjai a strand- és termálfürdőben. Az est sztárvendége DJ Szatmári & Szakos Andi lesz, a duó 22 órakor lép fel. Fürdőzni éjfélig lehet, majd hajnal 2 óráig tartó retró strandpartival zárul az esemény.

CSERKESZŐLŐ A fürdőben 21 órától indulnak a Strandok Éjszakája programjai, DJ Paz és Peat Junior zenéjével. Az esemény hajnal 1 óráig tart.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!