Falunap

2024.07.23. 15:30

Titkos hozzávalóval készülnek az ételek a jászszentandrási főzőversenyen

Nagyszabású falunapot szerveznek július 27-én, szombaton Jászszentandráson. A kavalkádot többek között főzőverseny, hagyományőrző előadások, könnyűzenei koncertek, élményvár és utcabál színesíti.

Illés Anita

Fergeteges falunapra várják az érdeklődőket július 27-én, szombaton Jászszentandráson, a Termálfürdő és Kemping területén. A főzőverseny 8 órakor kezdődik, melyen bármit főzhetnek az előzetesen regisztrált csapatok, de egy titkos hozzávalót, mégpedig babérlevelet mindenképp kell az ételbe tenni. 

főzőverseny
Hagyományosan főzőverseny is gazdagítja a falunapi forgatagot Jászszentandráson. A főzőcsapatok babérlevéllel bolondítják majd meg a finomságokat
Fotó: Pesti József

Főzőverseny és buli nélkül nincs falunap, az Annimal Cannibals és a Lord zenekar is érkezik

A délelőtt folyamán motoros ügyességi verseny, a Napvirág zenekar gyermekműsora szórakoztatja a legkisebbeket, délben jó ebédhez szól majd a nóta az Aranykalász citerazenekar közreműködésével. Ebéd után ünnepélyes keretek között átadják a Jászszentandrásért Díjat, majd a főzőverseny eredményhirdetése következik. 13.45-kor a „Hol van az a nyár” című operett, nosztalgia műsorral érkezik Leblanc Győző és Szeredy Krisztina.

Ezután a helyi fellépők, a Búzavirág Néptánccsoport, a Gyöngy Nyugdíjasklub, a Jászapáti és Vidéke ÁFÉSZ Kunráth Sándor Pávakör, a Jászszentandrási Kamarakórus Egyesület és a Ritmus Dance Tánciskola növendékei lépnek színpadra. Mindezeken túl többek között helyi termelők kirakodó vására, élményvár, kreatív sátor, hajfonás, egészségmegőrző programok színesítik a rendezvényt. 19 órától az Animal Cannibals, 21 órától pedig a Lord zenekar ad koncertet. A falunapi forgatagot hajnalig tartó utcabál zárja.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!