Jászsági Civil Vándordíj

2023.10.20. 15:00

Rangos elismerést kapott a Jászberényi Kossuth Népdalkör

A Jászsági Civil Vándordíjat és a vele járó 200 000 forint elismerést 13. alkalommal ítélte oda „A Jászságért Alapítvány” Kuratóriuma.

Pesti József

A Jászsági Civil Vándordíjat 2023-ban a Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület érdemelte ki

Fotó: Pesti József

Kedden délután a jászberényi Polgármesteri Hivatal dísztermében vehette át a 2023. évi Jászsági Civil Vándordíjat a Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület eredményes közösségi tevékenységéért és a jászsági dalkultúra megőrzése érdekében végzett szolgálatáért. A dalkör jogelődje, a Porteleki Pávakör 1971-ben alakult. Jelenlegi létszámuk 22 fő, melynek szakmai vezetését 2012 óta Kecskés Istvánné tanárnő végzi. 2014 óta tagja a nagy múltú Jászok Egyesületének.

Minden évben számos fellépésen népszerűsítik a Jászság népdalait. Jelen vannak a térségi és megyei népzenei rendezvényeken, felléptek Lengyelországban, Szerbiában és bemutatkoztak a Magyar Rádióban is. A KÓTA országos minősítő versenyein idáig 7 alkalommal nyerték el az Arany Páva-díjat. Előadásaikon a jász viseletet népszerűsítik.

Dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke adja át a vándorserleget Mátics Bélánénak, a Jászberényi Kossuth Népdalkör leköszönő elnökének
Fotó: Pesti József

– A dalkör közösségmegtartó és hagyományőrző szerepe meghatározó a város életében, eredményei és törekvései méltóak a támogatásra és a Jászsági Civi Vándordíj elnyerésére – mondta dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke, majd átadta a serleget Mátics Bélánénak, a Jászberényi Kossuth Népdalkör leköszönő elnökének.

A rendezvény állófogadással ért véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!