Szolnok

2019.04.05. 10:05

85 embert kellett kimenekíteni egy szolnoki társasházból

Csütörtökön összesen kilenc beavatkozást igénylő eseménye volt a megye tűzoltóinak, ebből egy volt műszaki mentés, nyolc pedig tűzeset. Utóbbiak között egy olyan lakástűz is történt, amely során több mint nyolcvan embert kellett kimenekíteni.

katasztrofavedelem.hu

Forrás: Szolnok HTP

Ez az esemény csütörtök este Szolnokon, a Pozsonyi úton történt, ahol egy társasház egyik első emeleti lakásának konyhájában keletkezett tűz. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, légzésvédelem mellett megfékezték a lángokat.

A tulajdonos még a beavatkozók kiérkezése előtt elhagyta a lakást. Az épület füsttel telítődött, ezért a tűzoltók összesen 85 lakót menekítettek ki. Az egységek ezután hőkamerával átvizsgálták a házat, illetve magasból mentővel a kéményt és az épület tetőszerkezetét.

A lakók közül a mentők öt felnőttet és két gyermeket megfigyelésre kórházba szállítottak. Egy ember nem maradhatott a lakásában, őt rokonok fogadták be, a többiek azonban visszatérhettek otthonaikba.

Fotó: Szolnok HTP

Volt egy másik épülettűz is Szolnokon csütörtökön. A délutáni órákban a megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy Vízmű utcai raktárhoz vonultak, amelyben műanyag tárgyak égtek. A tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, sérülés nem történt.

A csütörtöki nap folyamán összesen hat szabadtári tűzhöz vonultak a tűzoltók, Szolnok mellett Abádszalókra, Kunhegyesre, Túrkevére, Kenderesre és Tiszafüredre. Szerencsére anyagi kár sehol sem keletkezett, a leégett terület nagysága viszont Tiszafüreden és Kenderesen elérte a három hektárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában