Kenderes

2019.02.18. 18:30

Szolgálatban lévő rendőr mentette meg egy középkorú férfi életét

Már nem adott életjelet az a férfi, akit egy közelben tartózkodó rendőr mentett meg Kenderesen.

Szoljon.hu

Fotó: police.hu

Víg Zoltán rendőr főtörzsőrmester szolgálatot látott el 2019. február 17-én Kenderes településen, amikor 12 óra 50 perckor egy férfi lépett a szolgálati gépkocsihoz és segítséget kért.

Elmondta, hogy egy közelben lévő ingatlan udvarán egy barátja evés közben rosszul lett, leállt a légzése és nem tudják szakszerűen végrehajtani az újraélesztését. A rendőr azonnal a helyszínre ment, ahol ellenőrizte a földön fekvő férfi életjeleit.

Mivel a bajba jutottnak nem volt légzése, valamint tapintható pulzusa a helyi körzeti megbízott haladéktalanul megkezdte a mellkas kompressziót. A főtörzsőrmester 10 percen keresztül végezte az életmentést, melyet a kiérkező mentőszolgálat munkatársai átvettek. Az 56 éves férfit stabil állapotban kórházba vitték.

Fotó: police.hu

Víg Zoltán rendőr főtörzsőrmester a Police Medic képzésen elsajátított technikát alkalmazva sikeres életmentést hajtott végre – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában