Támogatás

2 órája

Kinizsi ösztöndíj Abonyban: idén tíz diák kapta meg

A város által alapított támogatást Pető Zsolt polgármester adta át az érintett tanulóknak a napokban. A Kinizsi ösztöndíj Abonyban jó pár éves múltra tekint vissza, Dudinszky Anna Mónika alpolgármester alapította, bizonyítványaik alapján az előző fél évben legjobban teljesítő kinizsis diákok nyerhetik el.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A napokban a Török János Református Oktatási Központ Kinizsi Gimnáziumában adtuk át a Kinizsi ösztöndíjakat – tájékoztatott Pető Zsolt polgármester. A Kinizsi ösztöndíj Abonyban már hosszú múlttal bír, egyebek mellett a kiváló tanulmányi átlag a feltétele.

Kinizsi ösztöndíj Abonyban
A Kinizsi ösztöndíj Abonyban már több éves hagyománynak örvend. A Kinizsi Gimnázium kitűnő tanulmányi eredményeit értékeli a város 
Fotó: Pető Zsolt

Az intézményben Stummer-Mészáros Bernadett igazgató, Dudinszky Anna Mónika alpolgármester és Tóthné Somodi Ildikó önkormányzati képviselő, a Köznevelési Bizottság elnöke szintén közreműködött az átadásban.

A Kinizsi ösztöndíj Abonyban hosszabbtávú célt is szolgál

– Nagyon fontosak számunkra a középiskolásaink, reményeink szerint egyetemi éveik után visszatérnek Abonyba, hogy itt telepedjenek le – fogalmazott Pető Zsolt. Összesen tíz diák kapta meg az ösztöndíjat, amely segítséget jelenthet tanulmányaikhoz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában