Megoszlanak a vélemények

3 órája

Kellemetlen szag árasztotta el a szolnoki belvárost, egyelőre keresik az okát

Harapni lehetett szerdán a szagot az egész városban, de vajon miért volt büdös Szolnokon?

Rózsa Róbert

„Úristen, mi ez a szag?” – kiáltott fel egy csapatnyi kisgyerek szerdán, kiszaladva a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola kapuján. Nem voltak egyedül. Egy Táncsics utcára kilépő nő szinte szó szerint ugyanezt a kérdést tette fel, és Mészáros utcai szerkesztőségünk ablakát kitárva hozzánk sem csak az őszi napsütés tódult be. Estére már a helyi közösségi csoportban is feltették a nagy kérdést: miért van büdös Szolnokon?

büdös Szolnok, miért van büdös Szolnokon, szag, bűz, Szolnok
Orrunkban éreztük a dolgot: terjengett a büdös Szolnokon
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Miért volt büdös Szolnokon?

A legtöbb hozzászóló közeli földeken zajló trágyázásra gyanakodott. Ez nem szolnoki jelenség a közelmúltban például a főváros környékét árasztotta el trágyaszag. Mások viszont jelezték, egyébként sem szokatlan, hogy bűz terjeng a város egyes részein.

A korábbi évtizedek szolnoki tapasztalatai alapján mindenesetre a kellemetlen szagok származhattak akár trágyázásból, okozhatta csatornaszag, de akár fehérjefeldolgozás „illatát” is beszippanthattuk.

Hogy pontosan mi okozta Szolnokon a kellemetlen szagot, az ügyben kérdéssel fordultunk a lehetséges illetékesekhez. Amint kiderült, mi okozta, közöljük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában