Nemzetközi seregszemle

2 órája

Szolnoki művészettörténész méltatta a székelyföldi grafikai biennálé alkotásait

Negyven ország több mint kétszáz alkotójának művei tekinthetők meg a 8. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállításain. A grafikai seregszemle közelmúltbeli megnyitóján a szolnoki Damjanich János Múzeum szakembere méltatta a műveket.

Rimóczi Ágnes

A közelmúltban nyílt meg a világszinten is jegyzett 8. Székelyföldi Grafikai Biennálé. A sepsiszentgyörgyi díjátadóján szolnoki Damjanich János Múzeum művészettörténész kollégája, Képiró Ágnes mondott megnyitóbeszédet.

grafikai biennálé
A 8. Székelyföldi Grafikai Biennálén szolnoki szakember: Képiró Ágnes mondott nyitóbeszédet
Forrás: Damjanich János Múzeum Facebook-oldala


Ahogy arról a szolnoki intézmény közösségi oldalán beszámolt: a rangos nemzetközi kortárs grafikai kiállításon negyven ország 244 grafikusának művei láthatók két helyszínen: a csíkszeredai Csíki Székely Múzeumban és a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban.

Figyelemreméltó a grafikai biennálé

Képiró Ágnes a megnyitón a beérkezett anyagot méltatta és a tárlatról értekezett. – Nem kérdéses és nem is kétséges az élmény, amit a tárlat nyújt, hiszen egy olyan nemzetközileg is jegyzett, magas színvonalú grafikai seregszemle megnyitóján vagyunk, ahol a beérkezett, eddigi rekordszámú művek erős párbeszédben mutatják meg a kortárs grafika nemzetközi tendenciáit – olvashatók a gbiennial.ro oldalon a szakember szavai.

Képiró Ágnes kiemelte: a külföldi szakemberek elismerését és kitüntetett figyelmét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy Amerikától Ausztráliáig, Európán és Ázsián át számos művész küldte be alkotását.

A Damjanich János Múzeum azt is közölte, hogy Képiró Ágnes jegyzi a tárlat katalógusának szakmai szövegét is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában