Programajánló

2 órája

A képzőművészetet ünneplik Szolnokon

Több kiállítás is nyílik a hétvégén Szolnokon. A Képzőművészet Ünnepe Szolnokon programsorozat keretében díjátadó gálát is tartanak.

Rimóczi Ágnes

A Képzőművészet Ünnepe Szolnokon programsorozat szombaton is számos eseménnyel várja a művészetkedvelő közönséget.

Képzőművészet Ünnepe Szolnokon
A Képzőművészet Ünnepe Szolnokon programsorozat számos eseménnyel várja az érdeklődőket
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

A XI. Szolnoki Bronzszobrászati Szimpózium tárlata szombaton délután fél háromkor nyílik a Damjanich János Múzeumban (Kossuth tér 4.) az Időszaki kiállítások termében. A kiállítás – melyet Karmó Zoltán, Munkácsy-díjas szobrászművész nyit meg – december 15-ig tekinthető meg. A friss, idény nyáron készült műveket bemutató tárlaton Baráth Fábián, Boros Miklós János, Gálhidy Péter, Gergely Réka, Gilly Tamás, Kotormán Norbert, Kulcsár Írisz, Révi Norbert és Szabó György bronz kisplasztikáit tekinthetik meg az érdeklődők.

A Képzőművészet Ünnepe Szolnokon program csúcspontja minden évben a Szolnoki Képzőművészeti Társaság nagy kiállítása és annak díjátadó gálája. A két helyszínes kiállítás az Aba-Novák Agóra Galériájában és a Szolnoki Galériában zajlik, és csaknem 120 művész alkotásait sorakoztatja fel. Délután öt órakor nyílik meg a Szolnoki Galériában (Templom út 2.) FÉNY című tárlat. Ennek keretében rendezik meg a társaság idei díjátadó gáláját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában