Összefoglaló

2 órája

Szolnokon, Jászberényben és Karcagon is megemlékeztek az '56-os hősökről – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Három autó ütközött össze a 4-es főút 150-es kilométerszelvényénél, Kisújszállás térségében szerdán kora reggel. A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók érkeztek a közlekedési balesethez. Áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a vezetők utaztak.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Ízléstelen rajzok, feliratok lepték el a jászberényi Margit-sziget többfunkciós mászókáját, amelyről a közösségi oldalon, egy helyi ügyekkel foglalkozó csoportban jelent meg fotó. A hozzászólók felháborodásuknak adtak hangot a játszótéri rongálás miatt. 

Nemzeti ünnepünk kora délutánjától a vármegyeszékhely több pontján felállított emlékhelyeknél koszorúzásokat és gyertyagyújtásokat tartottak a vármegye, a város, a helyi intézmények, hivatalok, hatóságok, rendészeti, katonai és katasztrófavédelmi, valamint civil szervezetek elöljárói, képviselői, illetve magánszemélyek.

Hagyományos magyar ételekkel és korabeli fotókkal tisztelegtek az '56-os hősök és a forradalom emléke előtt szerdán Szolnokon. A gyermekek sem maradtak ki a megemlékezésből, őket nemzeti témakört felhasználó, játékos interaktív programokkal várták. 

Az önkormányzat, illetve a Déryné Művelődési Központ és Városi Könyvtár közös szervezésében tartották meg szerdán az 1956-os forradalom és szabadságharc 68., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 35. évfordulója tiszteletére a városi ünnepséget.

Negyven év. Ennyi időt szolgált Törökszentmiklóson Szabó József elnök-lelkész. A református lelkipásztor a közelmúltban vonult nyugdíjba, több évtizeden keresztül végzett munkájának erdeményeképpen ma a Törökszentmiklósi Református Egyházközség intézményrendszere komplex egészként működik az oktatás és a szociális ellátás terén. 

Több helyszínen zajlott a városi megemlékezés október 23-án Jászberényben. Az 1956-os forradalom és szabadság eseményeit ebben az évben a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium tanulói idézték fel előadásukban.

Két autó ütközött össze a Karcagot és Kunmadarast összekötő Madarasi út 9-es kilométerszelvényénél szerdán délután. A baleset következtében az egyik jármű az árokba sodródott. A karcagi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével egy embert kiszabadítottak az egyik járműből.

Október eleje óta dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a 442-es számú főút felújításán Martfű és Tiszaföldvár között. Most egy kis csúszásra kell számítani, a korábban tervezett október 24-25-ig és október 28-30-ig beütemezett burkolatjavítási munkákat ugyanis október 28. és 31. között fogják elvégezni.

Alaposan meglepődött bizonyos O. Z., aki még augusztusban, fiával együtt pecázott Tiszafüreden, a Kormorán kikötőnél. Épp csontkukaccal csalizva horgásztak, amikor kapásuk volt, és egy különös állatot húztak ki a vízből. Utóbb derült ki, hogy egy idegenhonos halfaj ficánkolt a horgon.

Lenyűgöző teljesítményt nyújtott egy jászárokszállási tűzoltónő az ország legmagasabb székházában. Spisák-Ács Adrienn a női II. korcsoportban indult, a kijelölt távot pedig 8 perc 53 másodperc alatt tette meg. Ezzel nem csupán saját korcsoportjában végzett az első helyen, de az összes induló nő közül senki sem akadt, aki nála hamarabb elérte volna az utolsó lépcsőfokot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában